Σε μωβ χρώμα η Πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας

image_pdfimage_print

Σε μωβ χρώμα, χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία, φωταγωγήθηκε χθες (Δευτέρα) η Πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, που εορτάστηκε εφέτος στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε με αυτόν τον τρόπο στην Πανελλήνια δράση για την Επιληψία, με σύνθημα «Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).

Στόχος μέσα από αυτή την πρωτοβουλία είναι να σταλούν μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού. Σημαντική είναι και η συμβολή των πολιτών για την επιτυχία της δράσης.

Μέσω κοινωνικών δικτύων και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy οι πολίτες μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

Η επιληψία επηρεάζει το περίπου 0,8% του γενικού πληθυσμού. Πάνω από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιληψία παγκοσμίως και περίπου έξι εκατομμύρια στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα περίπου 86.700 άτομα πάσχουν από επιληψία, εκ των οποίων, 23.000 παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 χρόνων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                           Παλαιό Φάληρο, 14/2/2023