Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στην 1η «Πράσινη Έκθεση «Attica Green Expo» στο Μετρό Συντάγματος, 3-4 Ιουνίου

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου λαμβάνει μέρος, με δικό του περίπτερο στην 1η Πράσινη Έκθεση  «Attica Green Expo», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED), η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η 1η Πράσινη Έκθεση για το περιβάλλον, «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση», φιλοξενείται την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, από τις 09:00′  έως τις 21:00′, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου της «Attica Green Expo», είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 19.00΄  από τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Στο περίπτερο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου θα προβάλλεται σε βίντεο το υλοποιημένο το έργο της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, για τις εφαρμοσμένες πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πόλης. Σε συνάρτηση με το σημαντικό σχέδιο διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.

Κύριος στόχος της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση» είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη των καλών πρακτικών του Δήμου μας, σε θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και οι αστικές αναπλάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγονται “eco panels” αποτελούμενα από στελέχη Οργανισμών, Φορέων και Επιχειρήσεων, με θέματα συζήτησης για την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, τη δεντροφύτευση και τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πλατφόρμα για δημόσια προβολή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 143 χωρών ετησίως. Μεμονωμένοι πολίτες και οργανώσεις ενθαρρύνονται να προσθέσουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διάσωσή του και να παρακινήσουν τους συνανθρώπους τους να αναλάβουν πρωτοβουλία προς αυτήν.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 1/6/2022