Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των Ιστορικών Περιπάτων του Δήμου μας

image_pdfimage_print

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ήταν ο τελευταίος σταθμός του 1ου κύκλου των Ιστορικών Περιπάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την τρέχουσα χρονιά, με δεδομένη την προοπτική συνέχισης του θεσμού από το φθινόπωρο, μετά το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

Από τις 23 Οκτωβρίου 2021 μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Π. Φαλήρου, είχαν πολλές ευκαιρίες για διαφορετικούς περιπάτους, με βασικό πρόσημο τη γνώση και ανάδειξη της σημασίας ιστορικών τοπόσημων της πόλης μας.

Ο τελευταίος χρονικά περίπατος του Ιουνίου, διέθετε έντονο μουσικό χαρακτήρα, καθώς η ξενάγηση των συμμετεχόντων συνδυάστηκε με όμορφα μουσικά ακούσματα και τραγούδια της παρέας,  από την γυναικεία Χορωδία «Νηρηίδες», του Δήμου Π. Φαλήρου, με μαέστρο την Κ. Βασιλικού  και την Χορωδία Π. Φαλήρου «Ανδρέας Λαζάρου», με μαέστρο την Λ.
Πετροπούλου, που μας χάρισαν ένα μοναδικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με συνοδοιπόρους, την Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη
Τρύφων και τον συγγραφέα – δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο, ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο ξεναγού σε αυτούς τους περιπάτους γνώσεων και παραστάσεων στην πόλη μας, ευχαριστούν δημόσια όσους περπάτησαν μαζί τους και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, που στήριξε και αγάπησε τους Ιστορικούς Περιπάτους στην πόλη μας. ανατρέχοντας σε αξιοσημείωτες ιστορικές αναμνήσεις και αναφορές.

 

Ο θεσμός των Ιστορικών Περιπάτων θα συνεχιστεί το προσεχές φθινόπωρο, με ακόμη περισσότερα θέματα και εξερεύνηση νέων όψεων και πτυχών της φαληρικής ιστορίας. Γιατί όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος: “Μόνο
αν περπατήσεις την πόλη σου θα την μάθεις και θα την αγαπήσεις”.


ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 5/7/2022