Πολλαπλή δραστηριότητα και συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

image_pdfimage_print

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών της 1η Πράσινης Έκθεσης «Attica Green Expo», που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), συγκέντρωσε το ειδικό περίπτερο συμμετοχής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφερόμενος στη δυναμική παρουσία του Δήμου μας στην Έκθεση για το Περιβάλλον, φιλοξενήθηκε – μαζί με τους διοργανωτές της  «Attica Green Expo», στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ « … από τις έξι », με παρουσιαστές τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Ο κ. Φωστηρόπουλος ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό για τη δραστηριότητα και τις πολιτικές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σχετικά με το Περιβάλλον.

«Είναι πολύ σημαντικό που οι Δήμοι μας συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική έκθεση για την ανακύκλωση, για να δείξουμε την προσήλωση μας στην ανακύκλωση, όχι μόνο με αφορμή τώρα, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αλλά και για κάθε μέρα. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο κάθε πολίτης πρέπει να κάνει την ανακύκλωση τρόπο ζωής πλέον, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ο οποίος θα συμβάλει αποφασιστικά στο να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές κάτι καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε από τις προηγούμενες» σημείωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος έκανε ιδιαίτερο λόγο και για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που μπαίνουν στην ζωή μας.

Ολόκληρο το απόσπασμα από την τηλεοπτική εμφάνιση του Δημάρχου της πόλης μας, μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΩ

Τα εγκαίνια της 1ης Πράσινης Έκθεσης «Attica Green Expo» πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχου Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρας Νάνου, του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη, του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» Μιχάλη Χρηστάκη καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε θέματα ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης.

        Στο Πάρκο Φλοίσβου «Η αυλή των Κηπουρών»

Παράλληλα με την συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στην επιτυχημένη 1η Πράσινη Έκθεση «Attica Green Expo» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώθηκε στο Πάρκο Φλοίσβου σε συνεργασία με την ομάδα παραδοσικών σπόρων «Η αυλή των κηπουρών», δωρεάν διανομή και προσφορά  παραδοσιακών σπόρων, σπορόφυτων και φυτών, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των οικιακών καλλιεργητών.

Κατά την διάρκεια της πρωτότυπης αυτής δράσης, προσφέρθηκαν στους δημότες αφιλοκερδώς γνώση και κάθε δυνατή πληροφορία που αφορά στην συλλογή, σπορά και καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων, αφυπνίζοντας για έναν «διαφορετικό τρόπο ζωής» και προβάλλοντας την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 6/6/2022