Αθλητισμός

image_pdfimage_print

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Το κύριο συγκρότημα του ΔΑΚ απαρτίζεται από δύο ενότητες αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ

ΡΕΣΤΕΙΟ
Περιλαμβάνει:

 • Μια μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή διαστάσεων 33,00 Χ 25,00 Χ 2,00, για την εξυπηρέτηση της υδατοσφαίρισης, της αγωνιστικής κολύμβησης και των προγραμμάτων ελεύθερης κολύμβησης ενηλίκων, εκγύμνασεις ατόμων με ειδικές ανάγκες και αποθεραπείας τραυματισμών.
 • Μια μικρή κολυμβητική δεξαμενή διαστάσεων 12,00 Χ 8,00 Χ 0,70, για την εκμάθηση κολύμβησης και εκτέλεσης του προγραμματος της γυμναστικής (Acqua Aerobic)
 • Ένα υδροθεραπευτήριο (Σάουνα – Υδρομασάζ) σε χρήση αθλητών και μελών του ΔΑΚ, για χαλάρωση, αποθεραπεία και φυσική αγωγή.
 • Μια αίθουσα γυμναστικής για την εκτέλεση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και την εκγύμναση των αθλητών.
 • Λουτρά – αποδυτήρια , ανδρών και γυναικών για αθλητές και αθλούμενους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ
Περιλαμβάνει:

 • Ένα στίβο για τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού και τα προγράμματα φυσικής κατάστασης.
 • Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου αποκλειστικά για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και το κοινό.
 • Ένα γήπεδο βόλεϋ για το κοινό
 • Τρία γήπεδα τένις για το κοινό και τις ακαδημίες των συλλόγων.
 • Δύο γήπεδα μπάσκετ για το κοινό
 • Ένα γυμναστήριο με όργανα για τους αθλούμενους και τους αθλητές
 • Λουτρά – αποδυτήρια, ανδρών – γυναικών για αθλητές και αθλούμενους.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 • Γραφεία της Διοίκησης και των αθλητικών συλλόγων
 • Ένα ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών.
 • Ένα κυλικείο με χειμερινή αίθουσα και καλοκαιρινό χώρο δεξιώσεων.
 • Χώροι υγιεινής κοινού, ανδρών – γυναικών

ΓΗΠΕΔΑ οδού ΦΙΞ
Στο ΔΑΚ έχει ανατεθεί από τον Δήμο η διοίκηση του συγκροτήματος επί της οδού ΦΙΞ , εις το οποίο υπάρχουν τρία γήπεδα τένις.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
Στο πρόσφατο παρελθόν, η πόλη μας δεν είχε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι ανάγκες άθλησης των νέων εξυπηρετούντο σε πρόχειρα γήπεδα, σε άκτιστα οικόπεδα και χωράφια και στη θάλασσα.

Ποδόσφαιρο
Ο σύλλογος “ΔΑΦΝΗ” χρησιμοποιούσε ως γήπεδο ένα οικόπεδο πλησίον της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, ο σύλλογος “ΤΡΙΤΩΝ”, αρχικώς ένα μικρό οικόπεδο επί της οδού Πλούτωνος σε επαφή με την ξύλινη μικρή εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστής ως “Παναγίτσα” και αργότερα ένα χωράφι στη περιοχή “Πικροδάφνη”, ο δε σύλλογος “ΑΜΦΙΘΕΑ”, ένα χωράφι στην περιοχή “Κορέα”, στο τέρμα της οδού Μιλτιάδου στην Αμφιθέα.
Το υπάρχον σήμερα γήπεδο ποδοσφαίρου, εντός του αθλητικού συγκροτήματος “ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ” δημιουργήθηκε με καταπάτηση χώρου που προήλθε από επιχωμάτωση της θαλάσσιας περιοχής του ΚΕΑ, με πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου κ. Τάκη Καλκαβούρα στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Σήμερα ο χώρος αυτός ανήκει στον Δήμο μας μετά από παραχώρηση της Πολιτείας, το 2005 και εκεί υπάρχουν και λειτουργούν:

 • Το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο ανακαινίσθηκε και εκσυγχρονίστηκε στην μορφή που έχει σήμερα το 2005 με χρηματοδότηση που ενέκρινε η αναπληρωτής Υπουργός του Πολιτισμού το έτος 2005 και το έτος 2007 εξοπλίσθηκε με τον απαιτούμενο σύγχρονο φωτισμό. Εκεί σήμερα εξυπηρετούνται οι αθλητικές ανάγκες πέντε (5) ποδοσφαιρικών συλλόγων της πόλης μας και διεξάγονται επίσημοι αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
 • Δύο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου (mini) τα οποία κατασκεύασαν δαπάνες τους οι σύλλογοι ΠΑΣ. Παλαιό Φάληρο και ΔΑΦΝΗ.
 • Δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και το κυλικείο του ΑΟΠΦ.
 • Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του “ΠΑΣ. Παλαιό Φάληρο” και “ΔΑΦΝΗ” Παλαιού Φαλήρου, φιλοξενούνται σήμερα στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου του ΔΑΚ, το οποίο κατασκευάσθηκε κατά την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του το έτος 2004.

Μπάσκετ
Ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας ΑΟΠΦ συχνά μετακόμιζε το γήπεδο του μπάσκετ από οικόπεδο σε οικόπεδο μέσα στην πόλη μας. Από το οικόπεδο όπου σήμερα ευρίσκεται η νεοκλασική οικία της οικογένειας “ΛΕΚΑΤΣΑ”, επί της οδού Ναϊάδων σε εκείνο επί της οδού Πρωτέως ιδιοκτησίας του Υπουργείου Γεωργίας, έως ότου μετακόμισε στο αθλητικό συγκρότημα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ”, το οποίο κατασκεύασε η Πολιτεία, στις αρχές της δεκαετίας του 50, επί της λεωφόρου Συγγρού, πλησίον του Φαληρικού Δέλτα και ονομάτισε προς τιμήν του πρώτου μεγάλου γυμναστή της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι εγκαταστάσεις αυτές περιελάμβαναν και ένα στίβο, γεγονός που επέτρεψε στον ΑΟΠΦ να αναπτύξει και να προάγει τον κλασικό αθλητισμό στην πόλη μας.
Το έτος 1960 με δωρεά του Φαληριώτη Στυλιανού Ρέστη κατασκευάζονται για πρώτη φορά, επί δημοσίου κτήματος, μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΑΟΠΦ, στη θέση “ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ”, ανάμεσα στο λιμανάκι του Φαλήρου γνωστού και ως “ΞΗΡΟΤΑΓΑΡΟ” και στις εγκαταστάσεις της ΟΥΛΕΝ.
Εκεί εγκαθίσταται και το μπάσκετ του ΑΟΠΦ, όχι όμως για πολύ, αφού η επιχωμάτωση του Φαληρικού Όρμου και η ανάγκη δημιουργίας της Μαρίνας του Φλοίσβου, το 1972, εξαφάνισαν μαζί με τον αρχαϊκό λιμένα του Φαλήρου και το αθλητικό συγκρότημα Ρέστειο.
Η νέα ανάγκη μετακόμισης του μπάσκετ βρήκε λύση με την κατασκευή νέου γηπέδου σε οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Αμφιτρίτης και Θησέως, ιδιοκτησίας του ιδρύματος Χατζηκώστα.
Το μπάσκετ μετακομίζει ξανά το έτος 1996 σε νέο μικρό κλειστό γήπεδο που κατασκευάστηκε με δαπάνες της Γ.Γ.Α. σε δημόσιο χώρο στην περιοχή ΚΕΑ, σε επαφή με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος “ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ” μετά από επίπονες προσπάθειες και πρωτοβουλίες των αθλητικών παραγόντων της πόλης μας.
Ο χρόνος απέδειξε ότι και η νέα αυτή εγκατάσταση του ΑΟΠΦ ήταν δυστυχώς προσωρινή αφού η πολιτεία την κατεδάφισε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες ανέγερσης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το έτος 2003.
Σήμερα το μπάσκετ του ΑΟΠΦ παραμένει άστεγο και αναμένει για τη λύση του προβλήματος εξασφάλισης μονίμων αθλητικών εγκαταστάσεων, από την υλοποίηση του ΣΔΙΤ, το οποίον προγραμμάτισε η Πολιτεία και ο Οργανισμός Εκμετάλλευσης Ολυμπιακών Ακινήτων, μετά από επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Διονύση Χατζιδάκη και των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί σχεδίου προμελέτης που συνέταξε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γιαννιός.
Με βάση αυτό το σχεδιασμό θα κατασκευασθεί ένα ( 1 ) κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας ( 1.000 ) θεατών, πέντε ( 5 ) γήπεδα τένις νέας γενιάς, δύο ( 2 ) ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και ένα ( 1 ) βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, εντός της ζώνης (Ε2) και επί της νέας εκτάσεως την οποία παραχώρησε η Πολιτεία για την επέκταση του ΔΑΚ.

Στίβος
Τα κλασικά αθλήματα στίβου του ΑΟΠΦ, τα οποία αρχικώς εγκαταστάθηκαν στο συγκρότημα “ΧΡΥΣΑΦΗΣ”, παρέμειναν άστεγα όταν στα μέσα της δεκαετίας του 70, η ανάγκη διαπλάτυνσης της λεωφόρου Συγγρού κατήργησε δυστυχώς και αυτόν τον αθλητικό χώρο. Στη συνέχεια ο στίβος του ΑΟΠΦ βρήκε οριστική εγκατάσταση εντός του ΔΑΚ μετά την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του, το έτος 2004, επί Δημαρχίας κ. Διονύση Χατζιδάκη.

Κολύμβηση
Οι κολυμβητές του ΑΟΠΦ, αρχικά χρησιμοποιούσαν ως κολυμβητική δεξαμενή μια μικρή παραθαλάσσια κατασκευή, η οποία στην συνέχεια και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ως λιμενίσκος των αλιέων της πόλης, στη θέση ΜΠΑΤΗΣ και στην συνέχεια οι κολυμβητές μετακόμισαν στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών λουτρών του “ΜΠΑΤΗ”.
Το έτος 1960 το κολυμβητικό τμήμα του ΑΟΠΦ εγκαθίσταται στο “ΡΕΣΤΕΙΟ”, όπου παραμένει μέχρι την επιχωμάτωση του 1972 και τέλος βρίσκει μόνιμη στέγη στο κολυμβητήριο του πρώην ΕΑΚ και νυν ΔΑΚ το 1989.

Ιστιοπλοΐα
Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου (ΝΟΠΦ), ο δεύτερος ιστορικός σύλλογος της πόλης μας εγκαταστάθηκε σε χώρο που του παραχωρήθηκε εντός της μαρίνας του Φλοίσβου, μετά την κατάργηση του Φαληρικού λιμένος το 1972, του οποίου είχε την αποκλειστική χρήση.

Το ΔΑΚ
Η παλιά Διοίκηση του ΔΑΚ, υπό τον πολιτικό μηχανικό κ. Νικόλαο Γιαννιό, την οποία διόρισε το 2003 ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζιδάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο που προήλθε από τις δημοτικές εκλογές του 2002, μερίμνησε για την οργάνωση της λειτουργίας του και την νομιμοποίησή του, αφού οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ είχαν κατασκευαστεί από την ΓΓΑ χωρίς οικοδομική άδεια και επί οικοπέδου το οποίον είχε παραχωρήσει στον ΕΟΤ η Κρατική Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείο Οικονομικών.
Σήμερα η έκταση των ( 22 ) περίπου στρεμμάτων επί της οποίας αναπτύσσονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ ανήκει κατά χρήση στο νομικό πρόσωπο μαζί με μία πρόσθετη έκταση ( 25 ) περίπου στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο με πρόσθετες πράξεις και αποτελούν τη ζώνη Ε2 συνολικής έκτασης ( 47 ) στρεμμάτων του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίον τον Απρίλιο του 2003 η Πολιτεία καθόρισε τις χρήσεις γης της παράκτιας ζώνης από το Φαληρικό Όρμο μέχρι την Αγ. Μαρίνα Κρωπίας.
Με τη δημιουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) του Φαλήρου, γίνεται η απαρχή της οριστικής λύσης του προβλήματος απόκτησης μονίμων αθλητικών εγκαταστάσεων, την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει με την κατασκευή νέων και τον εκσυγχρονισμό των παλαιών.
Πράγματι η Πολιτεία κατασκεύασε το ΕΑΚ, σε αντιστάθμισμα των γηπέδων της πόλης που κατά περίπτωση καταργήθηκαν προς εξυπηρέτηση άλλων αναγκών.
Τον Μάιο του 1981 ο τότε Υφυπουργός του αθλητισμού κ. Αχιλλέας Καραμανλής θεμελίωσε και εγκαινίασε το ΕΑΚ και στη συνέχεια τον 1989 η Υφυπουργός του αθλητισμού, αείμνηστος Μελίνα Μερκούρη, εγκαινίασε το κολυμβητήριο του ΕΑΚ.
Τον Ιανουάριο του 2001, η Πολιτεία παραχώρησε το ΕΑΚ στον Δήμο του Παλαιού Φαλήρου και έκτοτε μετονομάσθηκε σε Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) και μετασχηματίσθηκε σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Τον Απρίλιο του 2004 με Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Διονύση Χατζιδάκη, το ΔΑΚ ανακαινίσθηκε και εκσυγχρονίστηκε σε βαθμό που να θεωρείται σήμερα ένα από τα καλλίτερα αθλητικά κέντρα της χώρας.
Τα δύο ξεχωριστά τμήματα του ΔΑΚ ονοματίσθηκαν εκ νέου, το μεν κολυμβητήριο “ΡΕΣΤΕΙΟ” προς τιμή του μεγάλου δωρητή Ιωάννη Ρέστη, οι δε γηπεδικές εγκαταστάσεις “ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ” προς τιμή του αείμνηστου γυμναστή.

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις “ΡΕΣΤΙΟ ” και “ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ” του ΔΑΚ ευρίσκονται εντός του Φαληρικού ΔΕΛΤΑ. Έτσι ονομάζεται η έκταση που περικλείεται μεταξύ της θαλάσσης και των δύο κλάδων της λεωφόρου Συγγρού, προς Παλαιό Φάληρο και Πειραιά.
Η περιοχή εξυπηρετείται με τρεις εισόδους. Η πρώτη επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη θέση “ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ” και οι δύο άλλες επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος στις θέσεις , η μεν πρώτη παρά την εκκλησία της Αγίας Σκέπης και δε δεύτερη παρά το συγκρότημα γραφείων – καταστημάτων της Ριζαρείου Σχολής.
Η περιοχή εξυπηρετείται από το ΤΡΑΜ και τις λεωφορειακές γραμμές 550 και 860 που έχουν αφετηρία στον ίδιο χώρο, καθώς και από όσες διέρχονται από την λεωφόρο Ποσειδώνος.

ΜΕΛΗ
Μέλη του ΔΑΚ μπορούν να γίνουν μόνο φυσικά πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να αθληθούν.
Για να γίνετε μέλος του ΔΑΚ πρέπει να συμπληρώσετε την ανάλογη αίτηση για την χορήγηση της ταυτότητας μέλους και να προσκομίσετε στη γραμματεία τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας μαζί με δύο φωτογραφίες.

Σήμερα το ΔΑΚ αριθμεί 6.904 μέλη στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες :
-Κολυμβητήριο 3.389
-Γήπεδα 3.221
– Aqua  294

Δημοτικό Αθλ. Κέντρο

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (ν.π.δ.δ.)

Πατήστε εδώ πληροφορίες που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις,
παρεχόμενες υπηρεσίες, πρόσβαση, επικοινωνία, ωράριο λειτουργίας

Ενημερωτικά Έντυπα

Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής.
Ελάτε να γυμνασθείτε μαζί με τα παιδιά σας
ή τα αδέλφια σας


 

Τμήμα Μαζικής Άθλησης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
δωρεάν γυμναστική για όλους
υπό την επίβλεψη του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ολυμπιονίκη- Παγκόσμιου Ρέκορντμαν

Τμήματα Γυμναστικής

Ομαδικά προγράμματα για βελτίωση της φυσικής κατάστασης, για επαναφορά του σώματος στις σωστές αναλογίες, για απώλεια βάρους, για σύσφιξη.

Περιλαμβάνει:

 • Βαράκια
 • Λάστιχα
 • Σουηδική
 • Κυκλική
 • Aerobic
 • Pilates
 • Step
 • Κοιλιακούς
 • Γλουτούς
 • Medicine ball
 • Yoga
 • Μπάρες
 • Stretching

Παιδικά

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδία από 4 έως 8 ετών για βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, για βελτίωση της αντοχής στο διάβασμα.

 • Βελτίωση της φυσικής κατάστασης
 • Γνωριμία με τα διάφορα αθλήματα
 • Καλλιέργεια διαφόρων δεξιοτήτων όπως : δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, ισορροπία
 • Ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος
 • Πρώτη επαφή με τη γυμναστική μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδια

Τεστ φυσικής κατάστασης για όλα τα παιδιά των σχολείων
Προγράμματα Kids & Juniors Nutrition & Athletics

Εγγραφές: Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Π.Φαλήρου
Τηλ: 210-9848730
Ημέρες: Δευτέρα  &  Τετάρτη  (17:00-18:00)

Δραστηριότητες για ενήλικες στο πάρκο Φλοίσβου με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ:

ΕΦΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
210-9848730

 

 

Προγράμματα ΠΟΑΚΕ

Τμήματα Γυμναστικής

Υπεύθυνοι διδασκαλίας: Αγγελάκης Δημήτριος – Ονόπα Αμαλία – Δασκαλάκης Χρήστος

 1. Πολιτιστικό Κέντρο Λητούς 4, τηλ.210-9888031
 2. Πολιτιστικό Κέντρο Μάμαλη & Φλέμινγκ, τηλ. 210-9820970.
 3. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, τηλ.210-9816367
 4. Κλειστό Γυμναστήριο ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ, Πάρκο Αγ. Γεωργίου, τηλ. 210-9816367

Μαθήματα αεροβικής και σουηδικής γυμναστικής με ασκήσεις για όλο το σώμα.
Το πρόγραμμα εκτελείται από εκπαιδευμένους γυμναστές που ελέγχουν κάθε
άτομο ξεχωριστά.

Τμήμα Θεατρικής Παιδείας

 για άνδρες και γυναίκες από 16 έως ανοιχτή ηλικία,
τόπος διδασκαλίας Αίθουσα Διπλαράκου (Αθανασιάδου & Τρίτωνος),
υπεύθυνος Μαχαίρας Άκης

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

για ενήλικες γυναίκες και άνδρες,
τόπος διδασκαλίας στ0 Πολιτιστικό Κέντρο Λητούς 4,
υπεύθυνος Καρφής Γιάννης

Τμήμα εκμάθησης κιθάρας-μπουζουκιού

 για παιδιά από 7 ετών έως και ενήλικες 25 ετών,
τόπος διδασκαλίας Αθλητικό Κέντρο,
υπεύθυνος κ. Νικολάου Κωνσταντίνος

Τμήμα εκμάθησης πιάνου

από 7 έως και 25 ετών,
τόπος διδασκαλίας Αίθουσα Διπλαράκου (Αθανασιάδου & Τρίτωνος),
υπεύθυνη κα Θεολόγη Λαμπρινή

Τμήμα Κεντήματος-Πλεξίματος

για ενήλικες γυναίκες,
τόπος διδασκαλίας Πολιτιστικό Κέντρο Ηχούς 26,
υπεύθυνη κα Χειλαδάκη

Αθλητικοί Σύλλογοι

ΑΠΣ Νεύτων

Ο Αθλητικός Σύλλογος Νεύτων Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε το 2013 αναπτύσσοντας αθλητική,
κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα με σκοπό να μυήσει παιδιά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Τα προγράμματα γίνονται κάτω από την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών, καλλιτεχνών,
καταρτισμένων προπονητών, πρωταθλητών Ελλάδος, καθηγητών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Στο άνετο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον της σχολής, όλες οι ηλικίες μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν: έναν υγιή νου, μέσα σ’ένα υγιές σώμα.

Η αθλητική δραστηριότητα του εκδηλώνεται στα αθλήματα Taekwondo W.T., Αθλητικός Χορός,
Ρυθμική Γυμναστική καθώς και τμήματα Αυτοάμυνας.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τρεις από τις πολυτιμότερες αξίες της ζωής σας…
Τα παιδιά σας, την παιδεία τους & την υγεία τους.

 

Διεύθυνση: Αγγελίδου 19 17561 Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6942986264
Ιστόσελιδα: www.newton.edu.gr

 

Γ.Σ ΒΕΛΟΣ

Δείτε την ιστόσελίδα του συλλόγου εδώ…

Α.Σ. Πρωτέας TAEKWONDO

Α.Σ. Πρωτέας TAEKWONDO
Π. Φαλήρου Έτος Ίδρυσης : 2012
Διεύθυνση : Πρωτέως 4 & Μουσών Π. Φάληρο 17561
Τηλέφωνο : 6978626045
E-mail: asproteas@yahoo.gr
Facebook: Α.Σ. Πρωτέας Π. Φαλήρου Taekwondo

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαιού Φαλήρου «ΠΡΩΤΕΑΣ» είναι ένα νέο Αθλητικό Σωματείο που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος Taekwondo. Διδάσκονται όλες οι πτυχές του W.T.F. (World Taekwondo Federation) , αγωνιστικό (kyorugi), παραδοσιακό (poomsae) και θραύσεις ξύλων (kyupka). Ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ και ενεργό μέλος της Π.Ο.Κ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ-Μπόξινγκ). Συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο της Κορέας για την διεξαγωγή των εξετάσεων και απονομή διεθνών διπλωμάτων. Δραστηριότητες : • Συμμετοχή σε αγώνες, διασυλλογικά πρωταθλήματα και προπονητικές ημερίδες. • Σεμινάρια με Κορεάτες αθλητές και summer camp στην Κορέα. • Συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιδείξεις. Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 10:00-12:30. Καθημερινές προπονήσεις για όλες τις ηλικίες. Ειδικό τμήμα για παιδιά 3-5 ετών. Προπονήτρια – Υπεύθυνη επικοινωνίας : Κοντοκώστα Σταματία. (Πτυχιούχος Εθν. Καποδιστριακού Παν. Αθηνών. Τμήμα Επιστ. Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Ειδικότητα Taekwondo. Κάτοχος 3ου Dan KUKKIWON)

Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η ΑΡΜΟΝΙΑ»

Ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η ΑΡΜΟΝΙΑ» είναι ένα νέο Αθλητικό Σωματείο που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη, στη πόλη του Παλαιού Φαλήρου, των αθλημάτων της Ρυθμικής Γυμναστικής για κορίτσια ηλικίας 5 έως 12 ετών και της Αεροβικής Γυμναστικής, για κορίτσια 13-15 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Διεύθυνση: Δ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου – Γραφείο 1 Μαρίνα Φλοίσβου, 17561 Π.Φάληρο
Τηλ./Fax: 210 9816708
Ε-mail: gopfarmonia@gmail.com 

Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου (ΑΟΠΦ)

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου (Α.0.Π.Φ)έχει 1.200 αθλητές και στεγάζεται στο Δ.Α.Κ.(βλ .προηγούμενες ενότητες)και περιλαμβάνει τμήματα:
1.Κολύμβησης (κολυμβητήριο στη Μαρίνα Φλοίσβου )με μακρά παράδοση πρωταθλητισμού.
2.Υδατοσφαίρισης ανδρών – η ομάδα υπήρξε πρωταθλήτρια στην κατηγορία Α1 Εθνικής επί σειρά ετών.
3.Καλαθοσφαίρισης ανδρών και γυναικών -το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης αγωνίστηκε το 1996 για το ευρωπαικό κύπελλο Ρονκέτι μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών , όπου συνεχίζει να βρίσκεται και σήμερα. Ο Θανάσης Καμαριώτης του Α.Ο.Π.Φ ήταν μέλος της “χρυσής”εθνικής ομάδας των Εφήβων καλαθοσφαίρισης που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αθήνα το 1995.Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Π.Φ έφτασε στην περίοδο 1997-98 στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας .Η σχολή καλαθοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια 7-14 ετών (juniors Basketball School)υπό την αιγίδα του Α.Ο.Π.Φ έχει περισσότερους από 300 μαθητές .
4.Πετοσφαίρισης γυναικών , ο Α.Ο.Π.Φ διαθέτει και γυναικεία ομάδα βόλει που αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ .
5.Τένις αγωνιστικό -Tennis Club .Ο Α.Ο.Π.Φ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις τένις , με γήπεδα και αντίστοιχη σχολή .

Κεντρικά Γραφεία

Διεύθυνση: Δ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου – Μαρίνα Φλοίσβου
Τηλ./Fax: 210 9817330
Ε-mail: info@aopf.gr
Ιστοσελίδα: www.aopf.gr/

Ο Ναυτικός Όμιλος Π.Φαλήρου(Ν.Ο.Π.Φ)

 • Ο Ναυτικός Όμιλος Π.Φαλήρου (Ν.Ο.Π.Φ)εγκατεστημένος σε κλειστό λιμενίσκο της περιοχής διαθέτει πάνω από σαράντα ιστιοπλοικά σκάφη διεθνών προδιαγραφών. Ο Ν.Ο.Π.Φ έχει σημειώσει πάρα πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Πρόεδρος του Ν.Ο.Π.Φ από το 1980 και μέχρι σήμερα είναι ο κ.Ν.Σαρικαβάζης , η ψυχής του ομίλου αλλά και ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Παλαιό Φάληρο.
 • Ο κ.Σαρικαβάζης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1938 στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο Αθηνών ως δρομέας μικρών αποστάσεων .Έγινε μέλος της εθνικής ομάδος αλλά από το 1947 και μετά τον κέρδισε η θάλασσα .Διατέλεσε αρχηγός της εθνικής ιστιοπλοικής ομάδας σε τρεις Ολυμπιάδες (1972,1992,1996) , και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90 χρημάτισε πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Επιτροπής (1992-96).

Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Δάφνη Π.Φαλήρου

Ετος ‘Ιδρυσης: 1946
Διεύθυνση Γραφείων: Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Π. Φαλήρου“Σωτήρης Αγγελόπουλος”
T.K.: 17563
Τηλέφωνο: 2109427533
Email: dafnipfalirou@hotmail.gr
Ιστοσελίδα: http://www.dafnipfalirou.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/DafniPFalirou.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/dafnipfalirou/

Πρόεδρος: Αντώνιος Αλιμπέρτης

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΑΦΝΗΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Δάφνη Π. Φαλήρου ιδρύθηκε το 1946.
Το 1968 πραγματοποίησε την πρώτη της άνοδο στη Β’ Αθηνών.

Στα χρόνια της δικτατορίας εμφανίζεται σαν συνένωση των σωματείων “Τρίτωνας Π.Φ.” και “Σαρωνικός Π.Φ.”, τα οποία παίζουν στο πρωτάθλημα της Β’ Αθηνών με το καταστατικό της Δάφνης Π.Φ. και με το όνομα «Π.Α.Σ. Π. Φαλήρου». Το 1971 με προσωπικές ενέργειες παραγόντων (‘Άγγελος Χατζημωράκης, Χαράλαμπος Κολοκυθάς, Μάκης Φύτρος) δημιουργήθηκε ο ποδοσφαιρικός όμιλος με την επωνυμία «Δάφνη Εκάλης» και μετά από 2 χρόνια μεταφέρθηκε στο Παλαιό Φάληρο με την σημερινή του ονομασία.

Το 1972 με καινούριο καταστατικό, ιδρύθηκε ο Α.Ο. Δάφνη Π.Φαλήρου και Αγίας Βαρβάρας. Πρώτη σημαντική χρονική περίοδος της ομάδας είναι η 2ετία 1983-1985, οπότε κατάφερε να ανέβει διαδοχικά 2 κατηγορίες και να παίζει στην Α’ Αθηνών. Τα επόμενα χρόνια υποβιβάζεται στη Γ’ κατηγορία Αθηνών, μέχρι το 1996, οπότε επιστρέφει στη Β’ Αθηνών. Δεύτερη σημαντική χρονική περίοδος στην ιστορία της αποτελεί η διετία 2005-2007, κατά την οποία η ομάδα πάλι ανεβαίνει διαδοχικά 2 κατηγορίες και παίζει στην Α’ Αθηνών. Στην Α’ κατηγορία παραμένει μέχρι το 2013. Στη συνέχεια υποβιβάζεται στη Β’ Αθηνών, όπου και παραμένει για 2 έτη, μέχρι τη νέα άνοδο τη σεζόν 2015-16 και για δύο αγωνιστικές περιόδους.

Τη χρονιά 2017-18, η αντρική ομάδα του Συλλόγου, αγωνίστηκε στη Β’ Αθηνών και με 19 νίκες 6 ισοπαλίες και 5 ήττες ανέβηκε στην Α’ Αθηνών, όπου αγωνίζεται σήμερα.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Στον Α. Ο. Δάφνη Π. Φαλήρου λειτουργούν τμήματα υποδομής για παιδιά από 5-16 ετών. H Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Συλλόγου αριθμεί περισσότερα από 300 παιδιά, διακρίνεται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετέχει τόσο για το ήθος όσο και για τις επιδόσεις της. Τα παιδιά της Ακαδημίας χωρίζονται σε τμήματα με βάση την ηλικία τους και προπονούνται αποκλειστικά από πιστοποιημένους προπονητές , κατόχους διπλώματος UEFA ή ΤΕΦΑΑ ειδικότητας ποδοσφαίρου. Τα τμήματα αυτά συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΠ Αθηνών, σε ιδιωτικά τουρνουά καθώς και σε άλλα τουρνουά, διεθνή και εγχώρια στις περιόδους των διακοπών.

Μέσα από την συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες μίας ομάδας αναπτύσσεται η ευγενής άμυλα, ο συναγωνισμός και όχι ο ανταγωνισμός, αλλά και η κοινωνικότητα τους.

Η Ακαδημία μας συνεργάζεται με ομάδα Διατροφολόγων, οι οποίες παρακολουθούν τα παιδιά σε προγραμματισμένες συναντήσεις μέσα στο έτος. Ακόμα υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες που αναλαμβάνουν τα εργομετρικά των αθλητών μας, δύο συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και συνεργαζόμενο κέντρο Φυσικοθεραπείας. Τέλος, για την παροχή πρώτων βοηθειών ή οποιασδήποτε άλλης αναγκαίας φροντίδας, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων υπάρχει πάντα παρών και πιστοποιημένος διασώστης.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ SOFTBALL

Ο σύλλογός μας λειτουργεί το τμήμα softball από το 2014. Έχει στην δύναμή του περίπου 30 αθλήτριες, σε δύο τμήματα, γυναικών και κορασίδων.

Το προπονητικό team αποτελούν οι Χαράλαμπος Τριγωνάκης και Ντενίζ Χωραφά, οι οποίοι είναι μέλη και της προπονητικής ομάδας, στις Εθνικές γυναικών και νέων γυναικών, με μεγάλη εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις (Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια τουρνουά).

Μέλη των Εθνικών ομάδων είναι επίσης και αρκετές αθλήτριες της Δάφνης, με μεγαλύτερες επιτυχίες την 3η θέση σε πανευρωπαϊκούς αγώνες U22, την 6η θέση σε πανευρωπαϊκούς γυναικών και την 1η θέση στο Βαλκανικό κύπελλο.

 

Α.Σ. ΠΕΡΑ

Έτος Ίδρυσης: Αθήνα (1973) – Κωνσταντινούπολη (1923)
Εν Ενεργεία αθλητές: 1000+
Διεύθυνση Γραφείων: Ποσειδώνος 40, Παλαιό Φάληρο, 17561
Τηλέφωνα: 210.9848435 / 210.9932702  –  Φαξ: 210.9848435
e-mail : info@as-pera.gr
site: www.as-pera.gr
facebook: Αθλητικός Σύλλογος Πέρα

 

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ιδρύθηκε το 1923 στην Κωνσταντινούπολη, όπου ως ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της ομογένειας, ανάπτυξε υποδειγματική αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.  Κατά τη μακρόχρονη αθλητική του παρουσία στην Τουρκία, οι ομάδες του κατέκτησαν πολλά πρωταθλήματα, ενώ οι αθλητές του αναδείχθηκαν πρωταθλητές και κατέρριψαν ρεκόρ.  Επίσης, ήταν σημαντική η προσφορά του στο θέατρο, τα γράμματα, τη μουσική και γενικά στην κοινωνική ζωή της Πόλης.  Αργότερα, με τη σταδιακή διαρροή του Ελληνικού στοιχείου από την Πόλη, επανιδρύθηκε το 1973 στην Αθήνα από Κωνσταντινουπολίτες, που εγκαταστάθηκαν εδώ.

 

Στα τμήματα υποδομής των αθλημάτων του (Πινγκ Πονγκ, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβηση, Τένις, Σκάκι) αθλούνται με πρότυπα προπονητικά προγράμματα και υπό την καθοδήγηση διπλωματούχων προπονητών, πάνω από 1000 παιδιά

 

Πινγκ πονγκ Α1 Εθνική κατηγορία

 • 18 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών με 2 φορές εντυπωσιακό σερί 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων και αήττητο
 • 8 κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας για τους άνδρες
 • 6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών
 • 6 κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας για τις γυναίκες
 • 2 φορές κατάκτηση όλων των τίτλων σε άνδρες και γυναίκες (πρωτάθλημα Α1, Κύπελλο Ελλάδας και Κύπελλο Αττικής)
 • Συμμετοχή των αθλητών μας στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας
 • Συμμετοχή των ομάδων μας σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
 • Ο πρώτος ελληνικός Σύλλογος που έφτασε στην τετράδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης
 • Συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρωπαϊκών Πόλεων στη Δ. Γερμανία όπου αντιπροσώπευσε την πόλη μας
 • 2η θέση η ομάδα του Α.Σ. ΠΕΡΑ στο Ομαδικό Νέων

 

Μπάσκετ Γ’ Εθνική Κατηγορία

Κολύμβηση Συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κατηγοριών και Open με διακρίσεις

Τένις Β’ Εθνική Κατηγορία στις γυναίκες

Βόλεϊ Β΄ΕΣΠΕΔΑ

Σκάκι Β’ Αττικής

Ο Α.Σ. ΠΕΡΑ στεγάζεται σε ιδιόκτητη έδρα (Ποσειδώνος 40, Π. Φάληρο) ενώ λειτουργεί διοικητικά, προπονητικά και αγωνιστικά στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο που είναι κι αυτό ιδιόκτητο κλειστό κλιματιζόμενο αθλητικό κέντρο και κοσμεί την ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

 

Α.Ο Ταταύλα

Ετος Ιδρυσης: 1896
Εν Ενεργεία αθλητές: 467
Διεύθυνση Γραφείων: Ζέφυρου 1-3, Παλαιό Φάληρο, 17564
Τηλέφωνα: (01) 9402473
Φαξ: (01) 9408740

Πρόεδρος: Αράπογλου Δημήτριος

 • Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ το 1896 στα Ταύταλα Κωνσταντινουπόλεως με το όνομα Ηρακλής, ενώ στην συνέχεια μετονομάστηκε Γυμναστικός Σύλλογος Ταυτάλα. Το 1906 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, στεφανώθηκαν οι Ολυμπιονίκες στο πένταθλο και στην αναρρίχηση επί κάλω οι αθλητές Αλιμπραντής Γεώργιος και Αλιμπραντής Νικόλαος. Μέχρι το 1964, στην Τουρκία, κατείχε την πρώτη (1η) θέση ανάμεσα σε όλα τα σωματεία με τμήματα μπάσκετ, βόλλεϋ, ποδάσφαιρο, τέννις, πιγκ- πογκ, πάλη, ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική κ.λ.π.
 • Το 1968 ιδρύεται και στην Αθήνα συνεχίζοντας έτσι την αθλητική δραστηριότητα στη Μητέρα Πατρίδα, συσπειρώνοντας γύρω του όλη την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης. Το τμήμα πιγκ- πογκ αγωνίζεται στην Α’ Εθνική Κατηγορία με την ομάδα των ανδρών και γυναικών κατακτώντας στην πρώτη (1η) θέση και -επίσης- το τμήμα πιγκ- πογκ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Το τμήμα βόλλεϋ με την ομάδα ανδρών αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.
 • Επίσης, τα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ αγωνίζονται στις Τοπικές Κατηγορίες. Το 1996 δημιουργήθηκε το τμήμα τέννις. Το σωματείο με τα πέντε (5) τμήματα που διαθέτει έχει συνολικά δεκαεννιά (19) ομάδες δίνοντας τη δυνατότητα της άθλησης σε αρκετούς αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και κατηγοριών

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΣ

 

Έτος Ίδρυσης: 1972
Διεύθυνση Γραφείων: Σωκράτους 55 & Γορτυνίας , Παλαιό Φάληρο 17341
Τηλέφωνα: 6947368710 · 2109848234

Email: kopsafootballacademy@gmail.com
Ιστοσελίδαhttps://kopsachila.com/
Facebookhttps://m.facebook.com/kopsaxeila/
Instagramhttps://www.instagram.com/kopsachila/

Πρόεδρος: Μαρκατζίνος Βασίλειος

Ακαδημία ποδοσφαίρου

«Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

Ως σχολή ποδοσφαίρου, προτεραιότητές μας είναι:

 • Να εκπαιδεύσουμε τους αθλητές μας ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανότητας σ’ ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.
 • Να παρέχουμε ένα προπονητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή κατηγορία που θα αποσκοπεί στη μακροχρόνια ανάπτυξη του παιδιού.
 • Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.
 • Να προσφέρουμε ένα συναγωνιστικό αλλά συνάμα και υποστηρικτικό περιβάλλον όπου οι νεαροί αθλητές θα μπορούν να μαθαίνουν από τα λάθη τους χωρίς υπερβολική πίεση και άγχος.
 • Να προωθούμε τις αρχές της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Βασιζόμενοι στις παραπάνω θέσεις έχουμε κατορθώσει τα τελευταία χρόνια:

 • Να έχουμε στο δυναμικό μας πάνω από τετρακόσιους αθλητές.
 • Να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγχώρια τουρνουά, διεθνείς διακρίσεις αλλά συνάμα και συμμετοχή όλων των παιδιών σε αγωνιστική δραστηριότητα, ανεξαρτήτως δυναμικότητας.
 • Να συντελούμε ώστε οι αθλητές μας να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην εισαγωγή τους σε ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 • Το δυναμικό της ανδρικής μας ομάδας να αποτελείται σε ποσοστό άνω του 90% από αθλητές προερχόμενους από την ακαδημία μας
 1. Πάθος
 2. Ασφάλεια
 3. Προσφορά
 4. Εξέλιξη
 5. Ποιότητα
 6. Γνώση
 7. Σεβασμός
 8. Ειλικρίνεια
 9. Αξιοπιστία
 10. Συνέργεια
 11. Επιτυχία

ΟΡΑΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΣ

Η ομάδα της Κοψαχείλας δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων πριν από 48 χρόνια, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι σήμερα αυτή η ομάδα θα έφτανε τόσο ψηλά με όραμα συνεπές και σταθερό. Ο όμιλος προσπαθεί καθημερινά να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να διατηρεί τις βασικές αρχές του, που είναι το ήθος, το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός στις αξίες. Η ανιδιοτελής αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνώριση, αφού οι μικροί αυτοί σήμερα αθλητές, είναι οι μελλοντικοί παίχτες της ομάδας μας. Το όραμα μας είναι να μεγαλώσουν τα τμήματα υποδομής ακόμα περισσότερο με παιδιά γεμάτα χαρά, την οποία θα βρίσκουν μέσα από την ατμόσφαιρά που εμείς θα έχουμε δημιουργήσει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και φροντίζουμε να το υπενθυμίζουμε καθημερινά σε γονείς και παιδιά, γιατί μέσα από τον αθλητισμό δεν γινόμαστε απλά καλύτεροι αθλητές αλλά και καλύτεροι άνθρωποι.

Το σύνθημα του ομίλου μας είναι
«Σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι».

 

Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών

Ετος Ιδρυσης: 1933
Εν Ενεργεία αθλητές: 186
Διεύθυνση Γραφείων Γ’ Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα 10433
Τηλέφωνα: (01) 8228150
Φαξ: (01) 8218408

Πρόεδρος: Παπαδημητρίου Αντώνιος

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ το 1933 από Ελληνες εξ Αιγύπτου. Είναι φιλανθρωπικό σωματείο με πολλές δραστηριότητες (πνευματική κίνηση, αθλητική κίνηση) και συμμετέχει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας (Ν.Ο.ΑΜ.)

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας είναι ένα ναυταθλητικό σωματείο με πλούσια ιστορίακαι μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και την νεολαία. Ιδρύθηκε το 1975 με έδρα την παραλία Π. Φαλήρου (Τροκαντερό) και έχει ως στόχο τη δημιουργία και την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την θάλασσα καθώς και την εξοικείωση με αυτή μέσω της διαδόσεως των εν γένει θαλάσσιων αθλημάτων, όπως η ιστιοπλοΐα, η τεχνική κολύμβηση, η κωπηλασία, η ερασιτεχνική αλιεία επιφανείας, καθώς και όλων των αθλημάτων υγρού στίβου.

 

Με ενεργή συμμετοχή σε περιφερειακούς, Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες ο όμιλος είναι υπερήφανος που έχει αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις. Ο Ν.Ο.ΑΜ. έχει εγγεγραμμένους περίπου 230 αθλητές οι οποίοι δραστηριοποιούνται ατομικά ή ομαδικά στο άθλημα, αριθμεί περί τα 500 μέλη ενώ στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ελλιμενίζονται περισσότερα από 150 σκάφη.

 

Στον Ν.Ο.ΑΜ. λειτουργεί σχολή ιστιοπλοΐας για μικρά παιδιά, αγωνιστική σχολή ιστιοπλοΐας για εφήβους καθώς και σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας.

 

Διεύθυνση: Παραλιακή οδός Φλοίσβου (δίπλα στην τριήρη Ολυμπιάδα)

Τηλ επικοινωνίας210 98297156942 082 283

Ε-mailomilos@noam.gr

Facebook: @NOAMclub

Ιστοσελίδαwww.noam.gr

 

Γυμναστικός Αθλητικός Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών

Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος "Παλαιό Φάληρο"

 

Π.Α.Σ. Παλαιό Φάληρο
Κ.Ε.Α. Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Γραμματεία: 210-9427740

Ακαδημίες: 6988374894, 6944180369

Τμήμα ενηλίκων: 6988374897, 6977964008

 

Σύλλογος Αθλητών Τροκαντερό (Σ.Α.Τ.)

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σύλλογος Αθλητών Τροκαντερό

Ιωνες Π. Φαλήρου

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ίωνες Παλαιού Φαλήρου