Παρέμβαση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Στέλιο Μαυρακάκη, αποφάσισε τη διάθεση αιθουσών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, για την προσωρινή στέγαση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. 

Η  απόφαση ελήφθη με γνώμονα την αναγκαιότητα καθολικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής από την Δευτέρα 14/09/2020  και αποτελεί μέρος του έγκαιρου σχεδιασμού της Δημοτικής αρχής, με δεδομένη την αναμενόμενη μη ολοκλήρωση της εγκατάστασης των προκατασκευασμένων οικίσκων από τον ανάδοχο του έργου, κατά την ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

Οι 5 αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό είναι:

  • 2 αίθουσες στον 6ο Παιδικό Σταθμό (Μεσολογγίου και Δημοκρατίας – Είσοδος από τον κήπο επί της οδού Δημοκρατίας – διπλή πόρτα)
  • 2 αίθουσες στον 2ο Παιδικό Σταθμό (Τερψιχόρης και Πλειάδων)
  • 1 αίθουσα στον 1ο  Παιδικό Σταθμό Ιωάννου Φιξ ( Είσοδος από Πλειάδων)

Οι γονείς θα παραδίδουν τα παιδιά τους στην είσοδο των συγκροτημάτων και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική βάσει των σχετικών οδηγιών.

Για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Δ΄ Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.