Πανέμορφες εικόνες από το Π. Φάληρο “ταξίδεψαν” στον πλανήτη μέσω της υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις 2023

image_pdfimage_print

Στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης από 150 διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, που μετέφεραν εικόνες σε εκατομμύρια φίλων του WRC στον πλανήτη, βρέθηκε την Πέμπτη 8/9, το Παλαιό Φάληρο.

Ο Δήμος Π. Φαλήρου, εκ των θεσμικών χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, φιλοξένησε σε μια φαντασμαγορική τελετή στην ευρύτερη περιοχή του Τae Kwon Do και της Πλατείας Νερού, παρουσία άνω των 10 χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την υπερειδική διαδρομή, με την μάχη κάθε πληρώματος (των 72 που μετέχουν συνολικά), αποκλειστικά με το χρονόμετρο. Αυτό σταμάτησε στο 1:32.9 για τον Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα (με Toyota), που έμελλε να είναι ο ταχύτερος γύρος αυτού του απογεύματος.

Η αυλαία του 10ου εφετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ άνοιξε την Πέμπτη το απόγευμα με την εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη. Από εκεί τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στο Φάληρο για την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία του τετραημέρου, την ασφάλτινη υπερειδική της πλατείας Νερού.

Στον Ιερό Βράχο, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, έλαβε από τους διοργανωτές μια άκρως τιμητική διάκριση: την «προσφορά» μίας εκ των ελληνικών σημαιών που χαιρέτισαν την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς.

  • Ευχαριστούμε τον φωτορεπόρτερ, πρόεδρο της ΠΕΦΦΕΕ, Βασίλη Κουτρουμάνο, για τη χορήγηση φωτογραφικών στιγμιοτύπων

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                   Παλαιό Φάληρο, 8/9/2023