Παλαιό Φάληρο, Κυριακή 12/2 στις 16:00: «Ρομαντικός Περίπατος» στην πόλη μας, εμπνευσμένος από την Εορτή των Ερωτευμένων

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, διευρύνοντας την θεματολογία του επιτυχημένου θεσμού των θεματικών περιπάτων, διοργανώνουν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00΄ έναν πρωτότυπο «Ρομαντικό Περίπατο» στην πόλη μας, ενσαρκωμένο από την επικείμενη γιορτή των Ερωτευμένων.

Σημείο συνάντησης η Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αίαντος 28 και Σπάρτης). Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης : dimotikivivliothikipf@gmail.com

  • Παρακαλούμε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Λόγω περιορισμένων θέσεων συμμετεχόντων, η συμμετοχή σας πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η διοργάνωση «υπόσχεται» ανέκδοτες ιστορίες αγάπης και δυνατά συναισθήματα, τα οποία ξεπροβάλλουν μέσα από την λογοτεχνία, τις τέχνες και την ιστορία. Οι συμμετέχοντες στον «Ρομαντικό Περίπατο» της Κυριακής (12/2) θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να πληροφορηθούν:

-Ποιος υπήρξε ο μεγάλος έρωτας του Γεωργίου Κονδύλη;

-Ποιος δημοφιλής ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου έζησε ρομαντικές περιπέτειες στο Φάληρο;

-Ποια υπήρξε η ομορφότερη γυναίκα της Ευρώπης που «έσπασε» το άβατο του Αγίου Όρους;

-Πώς συνδέεται το Φάληρο με το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα;

-Ποια ρομαντική ιστορία κρύβεται πίσω από τη «Βίλα Κουλούρα»;

-Τι έζησε στο Φάληρο ο Λορέντζος Μαβίλης;

-Τι συνέβη στο «Φλόγα και άνεμος»;

-Ποιο ζευγάρι έφτασε κρυφά με υδροπλάνο και προκάλεσε παγκόσμιο σκάνδαλο;

Οδηγός μας και σε αυτόν τον περίπατο, θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                               Παλαιό Φάληρο, 8/2/2023