Παλαιό Φάληρο, ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σας προσκαλούν στην  παιδική θεατρική παράσταση με χειροποίητες μάσκες, μουσική και πολύ κέφι

«Η Έμπνευση,  μου είπε να σας πω… δέκα παραμύθια και μισό»

βασισμένη στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου ( Εκδόσεις Πατάκης), που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος), το Σάββατο 2 Απριλίου  στις 12.00΄, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η Παράσταση αναπτύσσει και προβάλει με πρωτότυπο τρόπο  σημαντικά θέματα για τα παιδιά όπως η φιλαναγνωσία, ο σχολικός εκφοβισμός, η διαφορετικότητα, η ενσυναίσθηση και η συνύπαρξη, αξίες σημαντικές και πολύτιμες για την εποχή μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε  το 1966, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Στην εκδήλωση  θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 30/3/2022