Π. Φάληρο-«ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2023»: Κατάμεστη η παραλία Μπάτη από μελωδίες και πολιτισμό / Πλήθος κόσμου διασκέδασε κατά το πρώτο τριήμερο των εφετινών εκδηλώσεων

image_pdfimage_print

Το έντονο πολιτιστικό στίγμα της πόλης του Παλαιού Φαλήρου έδωσε το μεγάλο πλήθος που κατέκλυσε τις εξέδρες στην παραλία του Μπάτη, κατά το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων των «ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2023».

Στην υπαίθρια σκηνή του Μπάτη, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα της Αθηναϊκής Ριβιέρα, η αυλαία των μουσικοθεατρικών παραστάσεων της σεζόν, άνοιξε την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία: “Σε ευχαριστώ Λουκιανέ”.

Αθρόα η προσέλευση του κοινού, που έσπευσε να απολαύσει το αφιέρωμα στον αξέχαστο «μοναχικό καουμπόι» και να ακούσει μεγάλες επιτυχίες του τραγουδοποιού, τις οποίες ερμήνευσαν η Μαρία Κηλαηδόνη, η Πέννυ Μπαλτατζή και ο Μανώλης Φάμελλος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε κατοίκους, δημότες και επισκέπτες της πόλης στο κορυφαίο Φαληριώτικο πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διοργανώνουν ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ.): «Οι συναυλίες του Λουκιανού και, ειδικά, ‘Το Πάρτι στη Βουλιαγμένη’, το 1983, έχουν περάσει στην ιστορία της ελληνικής μουσικής σκηνής, ως το ‘ελληνικό Woodstock’».

Το Σάββατο μικροί και μεγάλοι φίλοι του Φεστιβάλ παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Γρανίτα από λεμόνι”, ενώ το stage του Μπάτη γέμισε μελωδίες και μουσικές την Κυριακή το βράδυ, με την καλλιτεχνική συναυλία “Τα τραγούδια που αγαπήσαμε”.

Ο Μπάμπης Τσέρτος , η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης παρέσυραν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι το κοινό που τραγούδησε μαζί τους .

Χιλιάδες συμπολίτες μας τραγούδησαν, χόρεψαν, διασκέδασαν, στέλνοντας το μήνυμα, ότι ο θεσμός των Φαληρικών είναι για τον Φαληριώτη και τη Φαληριώτισσα μία αναζωογονητική πνοή, στο καθορισμένο ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Όπως σχολίασε και ο Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ Μιχάλης Κουμεντάκος: «Η συναυλία της Κυριακής δικαίωσε τον τίτλο της γιατί ήταν γεμάτη από τραγούδια που αγαπήσαμε πολύ, γι’ αυτό και ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδάει σε όλη τη διάρκειά της».

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και υπό την μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου, ο κόσμος που προσέρχεται να παρακολουθήσει ΔΩΡΕΑΝ τις παραστάσεις, μπορεί αντί εισιτηρίου, να συνδράμει εθελοντικά, με προσφορά τροφίμων προς τη δομή Παροχής  Βασικών   Αγαθών –  Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο.

Τα τρόφιμα παραδίδονται στους εθελοντές μας, που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα τους οικονομικά ασθενέστερα κατοίκους της πόλης μας , συλλέγοντας τις προσφορές. Πολύτιμη και εφέτος η βοήθεια του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου μας.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Π. Φάληρο, 4/9/2023