ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ : ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ CAMPUS, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Ο Δήμος Οινουσσών προσκαλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να σπουδάσουν στα Σχολεία και το Οικοτροφείο Οινουσσών με κατεύθυνση τη Ναυτιλία.

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Οινουσσών με ιστορική παράδοση στη Ναυτοσύνη  προσκαλεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη  Ναυτιλία, την κορυφαία   πηγή πλούτου της χώρας, να φοιτήσουν στα διακεκριμένα και ασφαλή σχολεία του όμορφου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου.

Από το 1954 λειτουργεί στις Οινούσσες Ναυτικό Γυμνάσιο με κατεύθυνση στη ναυτιλία ενώ σήμερα το σχολείο αυτό είναι Ναυτικό ΕΠΑΛ για Πλοιάρχους και σύντομα Μηχανικούς, με επίπεδα παρεχόμενης δευτεροβάθμιας γενικής και ναυτικής εκπαίδευσης ιδιαίτερα υψηλά (διαδραστικοί πίνακες, εργαστήριο χημείας, αίθουσα προβολής ταινιών, βιβλιοθήκη κτλ). Στους μαθητές Γυμνασίου που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ ή στις Λυκειακές τάξεις παρέχεται δωρεάν διαμονή και φιλοξενία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά στο Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο Αρρένων, διαθέτοντας δωμάτια για τους μαθητές, με ιδιόχρηστο wc, καθώς και όλο τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, γραφεία μελέτης, ντουλάπες κλπ). Επίσης, στους χώρους του οικοτροφείου λειτουργεί κουζίνα – τραπεζαρία όπου παρέχονται καθημερινά γεύματα, βάσει εγκεκριμένου προγράμματος σίτισης, καθώς και βιβλιοθήκη, χώρος γυμναστηρίου, αίθουσα αναγνωστήριου και μελέτης. Το εν λόγω Οικοτροφείο έχουν επιλέξει μαθητές από την Αθήνα, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη και πολλές άλλες περιοχές με στόχο να διδαχθούν τη ναυτοσύνη και να περάσουν ευχερώς στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

            Το νησί των Οινουσσών αποτελεί έναν ήσυχο και ασφαλή τόπο για τη μαθητιώσα νεολαία, η οποία έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες Πολιτιστικές και Αθλητικές  δράσεις που διοργανώνει η Δημοτική αρχή. Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται για τα Σχολεία και το Οικοτροφείο Οινουσσών, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών, κ. Περικλή Κομνηνάρη, τηλ. 2271055187, κιν.:6944472275, e-mail: oikotrofeio2009@gmail.com

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,

Παλαιό Φάληρο, 23/5/2024