Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Δίκτυο OPENABEKT

image_pdfimage_print

Tην ένταξη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Δίκτυο OPENABEKT ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Το OPENABEKT αποτελεί το σημαντικότερο Δίκτυο Βιβλιοθηκών της χώρας καθώς μέλη του είναι σημαντικές βιβλιοθήκες Ιδρυμάτων, Ινστιτούτων, Μουσείων, Κολεγίων, Ωδείων, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Επιστημονικών Συλλόγων, Νοσοκομείων και Οργανισμών Tοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη του είναι ήδη 110 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελληνική Διασπορά και οι συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια συνεχώς αυξάνονται.

Μέσω της του ολοκληρωμένου συστήματος openABEKT, το οποίο είναι βασισμένο σε διεθνή πρότυπα και κανόνες, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στον κατάλογο της βιβλιοθήκης κάθε ενδιαφερόμενου επισκέπτη . Ευέλικτη αναζήτηση σε όλα τα πεδία μεταδεδομένων, αξιοποίηση κωδικοποιημένων τιμών, νέα εξελιγμένα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης. Τα μέλη της βιβλιοθήκης και οι κοινότητες των χρηστών ωφελούνται καθώς λαμβάνουν σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Η Yπηρεσία openABEKT συμβάλλει στη διαθεσιμότητα υποδομών υψηλής ποιότητας για τη βιβλιοθήκη και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους πολίτες, διευρύνοντας την πρόσβαση σε οργανωμένο και αξιολογημένο ψηφιακό περιεχόμενο. Υπάρχει πρόσβαση σε ενιαίους και ανοικτούς καταλόγους βιβλιοθηκών, με πλήρες ιστορικό. Επίσης, υπάρχουν  στατιστικά για τα μέλη, συναλλαγές και περιεχόμενο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος χαιρετίζει «την ένταξη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο σύστημα καθώς συμβάλει στην εξωστρέφεια τους ενώ αναδεικνύεται και αξιοποιείται στο έπακρο το περιεχόμενος τους μέσω του φιλικού περιβάλλοντος της πλατφόρμας και όλοι οι ωφελούμενοι ( εκπαιδευτικοί,  μαθητές, γονείς , τοπική κοινωνία κ.α.) ενισχύονται σημαντικά ως προς το επιδιωκόμενο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα».

Επίσης ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ευχαρίστησε την υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου και Δημοτική Σύμβουλο Μαίρη Τρύφων, για το σημαντικό αυτό έργο και την υλοποίηση του, αλλά και τους εργαζόμενους στις Βιβλιοθήκες για την προσπάθεια που κατέβαλαν τον τελευταίο καιρό και η οποία συνεχίζεται με στόχο την  ενημέρωση και καλύτερες υπηρεσίες για τους Δημότες της πόλης μας.