Ο ‘Ποσειδώνας’ απέφερε νέο βραβείο για την υλοποίηση και αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ακόμα ένα βραβείο για το Δήμο Παλαιού Φαλήρου στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης.

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (16-17/6), στο πλαίσιο της 1ης Ετήσιας Έκθεσης ‘Smart Cities Awards’ για τις Έξυπνες Πόλεις, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος της πόλης μας, Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρουσίασε τον «Ποσειδώνα», τον ψηφιακό βοηθό του Δήμου Π. Φαλήρου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με τον «Ποσειδώνα», βρέθηκαν ανάμεσα στους Δήμους και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και απέσπασαν τα βραβεία ‘Smart Cities Awards’, για την υλοποίηση και αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Ποσειδών, είναι ένα καινοτόμο ChatBot Τεχνητής Νοημοσύνης (AI),προσεκτικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί την κοινότητα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα ChatBot είναι προγράμματα υπολογιστή που συνομιλούν με τους ανθρώπους σε φυσική γλώσσα, ώστε να παρέχουν πληροφορίες και να απαντούν σε ερωτήματα που τους υποβάλλονται, προσομοιώνοντας την ανθρώπινη επικοινωνία.

Ο Ποσειδώνας τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2022 στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου (https://palaiofaliro.gr) και αποτελεί την πλέον σύγχρονη και καινοτόμο μέθοδο επικοινωνίας με τους πολίτες και τα πλεονεκτήματα του είναι τα εξής:

  • Κατανόηση αναγκών δημοτών: Η συνεχής ανάλυση των διαλόγων οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των δημοτών και στον εμπλουτισμό του Ποσειδώνα με περισσότερες δυνατότητες.
  • Υποστήριξη 24x7x365: Ο Ποσειδώνας δεν ‘ξεκουράζεται’, δεν ‘αρρωσταίνει’, δεν παίρνει αργίες. Είναι διαθέσιμος όλο το 24ώρο και μπορεί να εξυπηρετήσει ποικίλα αιτήματα και πολλαπλούς δημότες ταυτόχρονα.
  • Αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση δημοτών: Οι δημότες λαμβάνουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς είτε να μεταβούν στον Δήμο.

Τη διοργάνωση της 1ης έκθεσης Smart Cities στην Ελλάδα τίμησαν με την αιγίδα τους όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) καθώς επίσης και σειρά θεσμικών και κλαδικών φορέων, αποδεικνύοντας την τεράστια σημασία που έχει ο χώρος αυτός για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 19/6/2023