Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο 35ο Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων της Ουτρέχτης – Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της πόλης για την Υγιή Γήρανση

image_pdfimage_print

Με την ανανέωση του συμβολαίου δέσμευσης στην τήρηση των βασικών πυλώνων του προγράμματος Υγιών Πόλεων, τον γενικό απολογισμό των δράσεων και εργασιών του έτους 2023, καθώς και την στοχοθεσία για τα επόμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και εφέτος, για 35η χρονιά, το Ετήσιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), που φιλοξενήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Το Παλαιό Φάληρο, ως η δεύτερη πιστοποιημένη – εδώ και ένα χρόνο – ελληνική Υγιής πόλη, εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννη Αρκουμάνη και την συντονίστρια του προγράμματος Υγιών Πόλεων, Λίλιαν Φανιδάκη.

Αντλήθηκε γνώση και εμπειρία, μέσα από συναντήσεις εργασίας, βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια, καθώς και ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών, με κυρίαρχο θέμα τα αστικά περιβάλλοντα, που αποτελούν την προμετωπίδα των Υγιών Πόλεων και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της ευημερίας αυτών.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος έλαβε μέρος σε μια συναρπαστική πρωτοβουλία του Μουσείου των Ηνωμένων Εθνών, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε μη εκπροσωπούμενες παγκόσμιες φωνές νέων (πρωτοστατούντων στην πρώτη γραμμή των κρίσεων), να έχουν βήμα και να ακουστούν από τους φορείς λήψης αποφάσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης παρουσίασε το πρόγραμμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την Υγιή Γήρανση, αλλά και τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στην υποστήριξη των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.

Ενδιαφέρουσες απόψεις για τα βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης για τη συνολική ποιότητα ζωής, αλλά και για τη βελτίωση της υγείας των κατοίκων των πόλεων τους, αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του 35ου Ετήσιου Συνεδρίου του Π.Ο.Υ., ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου και η ομόλογός του, της Ουτρέχτης, Σάρον Ντάικσμα.

Σημειώνεται ότι η Ουτρέχτη έχει επιλεγεί από το 2020 ως η 2η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να ζήσεις, σύμφωνα με την κατάταξη του Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας (European Regional Competitiveness Index).

Η ολλανδική πόλη προσφέρει ένα από τα πιο υγιή και βιώσιμα περιβάλλοντα διαβίωσης στον κόσμο και μοιράζεται καινοτομίες και γνώσεις με άλλες πόλεις του πλανήτη.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Παλαιό Φάληρο, 27/11/2023