Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΔΟΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και με ομολόγους του, Δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα Αθηνών, πραγματοποίησε ο νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επαφών του με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας του, ενημέρωσε τον κ. Φωστηρόπουλο και τους συναδέλφους του, για την προεργασία που έχει γίνει σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο όσον αφορά την επίλυση χρόνιων καθυστερήσεων, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει για την εξασφάλιση εργαλείων επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων θωράκισης και ανακούφισης του λεκανοπεδίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο συντονισμός των Δήμων και η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη παράμετρος για τον σχεδιασμό πολιτικών που απαντούν σε υπερτοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ανάδειξη ζωνών πρασίνου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συστημάτων».

Και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε μητροπολιτικά, δρούμε και υλοποιούμε υπερτοπικά, απολαμβάνουμε τοπικά τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών.

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε επίσης στην σύμπνοια και τη συλλογικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τις δράσεις και την συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν μαζί με τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου και οι Δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Βύρωνα  Αλέξιος Σωτηρόπουλος, Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δάφνης- Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης, Ζωγράφου Σταματία (Τίνα) Καφατσάκη-Βλάχου, Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου.

Και από τον Νότιο Τομέα οι Δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Στυλιανός Μαμαλάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, Μοσχάτου-Ταύρου  Ανδρέας Ευθυμίου, Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                    Παλαιό Φάληρο, 15/12/2023