Μέτρα ατομικής προστασίας, εξαιτίας της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας

image_pdfimage_print

Εξαιτίας του κύματος καύσωνα που έχει εκδηλωθεί στη χώρα και της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βόρεια Αττική, το Υπουργείο Υγείας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνιστά στους πολίτες, μέτρα ατομικής προστασίας.

Ειδικότερα :

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου (Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, Καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και άτομα άνω των 65 ετών)

  • Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
  • Συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων, συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

  • Συνιστάται να αποφεύγεται  κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίζεται ο  χρόνος παραμονής σε εξωτερικούς χώρους,  ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
  • Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά. Εφόσον οι κατοικίες διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, προτείνεται η χρήση του στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η επιλογή εισαγωγής «φρέσκου αέρα» που παρέχεται από ορισμένα συστήματα κλιματισμού πρέπει να απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς για να αποφευχθεί η εισροή καπνού από το εξωτερικό περιβάλλον.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 4/8//2021