Ολοκληρώνονται οι δράσεις των Κ.Δ.ΑΠ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την τρέχουσα σεζόν 2021-22

image_pdfimage_print

Ακόμα μία σεζόν, ψυχαγωγικής, ευχάριστης, μαθησιακής δημιουργικής δραστηριότητας, μέσω των επιτυχημένων προγραμμάτων των Κ.Δ.ΑΠ (Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης) του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ολοκληρώνεται με τη λήξη των δράσεων της θερινής περιόδου λειτουργίας τους (20/6-29/7).

Κατά την εφετινή περίοδο των Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν τρία τμήματα για παιδιά, ηλικίας 5-8 ετών και 9-12 ετών (στα σχολικά συγκροτήματα του 4ου Γυμνασίου και του 1ου & 4ου Λυκείου Π. Φαλήρου), προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και απόκτηση επιπλέον γνώσεων μέσα από το παιχνίδι  στον ελεύθερο χρόνο των μαθημάτων, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών, με κάθε μέτρο προστασίας και ασφαλούς τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της covid-19.

Ο χορός, ο αθλητισμός (με ποδόσφαιρο-μπάσκετ), τα εικαστικά, τα οικοκυρικά, ζαχαροπλαστική, κεραμική, ήταν κάποιες από τις   εφετινές αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενασχόλησης των μαθητών στα Κ.Δ.ΑΠ., βοηθώντας τα – πέρα από τη διασκέδαση – στην ανάπτυξη κοινωνικών φιλικών σχέσεων, συναισθημάτων συναγωνισμού, αλλά και λειτουργίας σε ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, κλπ.

Τα τμήματα λειτούργησαν εφέτος σε δύο φάσεις:

  • Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22, κατά τις απογευματινές ώρες, παρέχοντας δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από οργανωμένες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες
  • Και μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, με το κλείσιμο των σχολείων, με ωράριο λειτουργίας κατά τις πρωινές ώρες (9.00 – 13.00)

Υπό την οργάνωση και την ευθύνη του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλη Μιχαηλίδη και με την συνδρομή των συνεργατών του, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων του Δήμου στα προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος Φαλήρου, αναφερόμενος στην επιτυχημένη ολοκλήρωση των δράσεων των Κ.Δ.ΑΠ. του Δήμου μας τόνισε:

«Επιδιώξαμε και στηρίξαμε οικογένειες και νοικοκυριά συμπολιτών μας, ασκώντας μέριμνα για τα παιδιά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, καθώς και για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2022, με τα προγράμματα αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των μαθητών, χάρη στα οποία, όχι μόνο ψυχαγωγήθηκαν μέσα από τη συμμετοχή τους, αλλά και καλλιεργήθηκαν πνευματικά, σωματικά, κοινωνικά. Θέλω να απευθύνω ένα ‘ευχαριστώ’ στους γονείς, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αλλά και την συγκινητική παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας. Η επιτυχία του προγράμματος και η συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση των γονέων, μας γεμίζει αισιοδοξία για το πρόγραμμα των Κ.Δ.ΑΠ. της χειμερινής περιόδου 2022-23, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο».

Η διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σας εύχονται ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι!!

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                                                                                      ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 27/7/2022