ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Μεγάλη η ανταπόκριση του Φαληρικού κοινού στην “Ποίηση την Κυριακή” με καλεσμένους την Αννίτα Αναγνωστοπούλου και τον Κωνσταντίνο Γεωργάτο. Την επόμενη Δευτέρα ο Ιωάννης Νίκολης θα ερμηνεύσει Four Seasons A.Vivaldi

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με το βλέμμα στραμμένο στην αειφόρο ανάπτυξη και στην άνοδο της ποιότητας της καθημερινότητας του κατοίκου/δημότη της πόλης, έχει θέσει στρατηγικό  στόχο τη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων υψηλού επιπέδου με εκφράσεις όλο και περισσότερων ειδών τέχνης. Η δημιουργία Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για πρώτη φορά στην πόλη μας αποδεικνύει στην πράξη , ότι ο Πολιτισμός τα επόμενα χρόνια θα είναι βασικός πυλώνας εξέλιξης και στοχοθεσίας.

Μία από τις καινοτόμες δράσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα  είναι η “Ποίηση την Κυριακή” με τον Αντώνη Φιλιππαίο στο συντονισμό και την επιμέλεια κύκλων ποίησης με καλεσμένους γνωστούς ποιητές και γενικότερα ανθρώπους του πνεύματος της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις αντίστοιχες εκδηλώσεις με εξέχον χαρακτηριστικό τους μία διαλεκτική μέθοδο μεταξύ δύο τεχνών: ποίησης και μουσικής.

Την προηγούμενη Κυριακή 14 Απριλίου το Πολιτιστικό Κέντρο “Θάλεια Διπλαράκου” γέμισε στίχους και νότες δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Αννίτα Αναγνωστοπούλου, μία γυναίκα με ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς είναι γνωστή ποιήτρια αλλά και ζωγράφος , Πρόεδρος της Ομάδας Καλλιτεχνών Παλαιού Φαλήρου, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά που ξεπερνά τα όρια του δήμου μας. Φιλοξενούμενος την ίδια βραδιά και ο βραβευμένος ποιητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γεωργάτος.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήλωσε θιασώτης των  Κύκλων Ποίησης, που πάντα τιμά με την παρουσία του και στηρίζει έμπρακτα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού Γιώργος Πράπας ευχαρίστησε γι ακόμα μία φορά τους παρευρισκόμενους για το πόσο ένθερμα έχουν αγκαλιάσει  όλες τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο οίκημα Διπλαράκου, αποδεικνύοντας ότι το κοινό διψάει για υψηλού επιπέδου ακούσματα και θεάματα. Επιπροσθέτως, τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν το Εαρινό Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τέχνης και Πολιτισμού.

Επόμενη εκδήλωση του Εαρινού Προγράμματος είναι τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θάλεια Διπλαράκου” μια βραδιά κλασικής μουσικής με τον  μοναδικό παγκοσμίου φήμης σολίστ Ιωάννη Νίκολη να ερμηνεύει   Four Seasons A.Vivaldi σε version για βιολί και πιάνο  . Στο πιάνο συνοδεύει η εξαιρετική Μαίρη Αλεξανδράτου. Ο Φαληριώτης σολίστ με ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάνει μία στάση στο σπίτι των τεχνών της πόλης του , προκειμένου να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου.

Το ταξίδι στον Πολιτισμό συνεχίζεται … σας περιμένουμε να το απολαύσουμε μαζί …

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,

Παλαιό Φάληρο 18/4/2024