Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος “Παραδοσιακές βελονιές από τη συλλογή του θεάτρου “Δόρα Στράτου”

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4/24, η εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΒΕΛΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», της συγγραφέως Δήμητρας Παπουτσοπούλου, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου. Σε συνεργασία με το Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» παρουσιάστηκαν στο κοινό 15 γυναικείες φορεσιές με θέμα «Ήπειρος και Μακεδονία» από την αυθεντική συλλογή του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και ανάλογης λεπτομερούς περιγραφής της κάθε φορεσιάς. Οι φορεσιές ήταν από: Μακεδονία: Επισκοπή Ημαθίας, Δρυμός Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας (Γιδάς), Νάουσα Ημαθίας, Κρατερό Φλώρινας, Βέροια Ημαθίας, Σαρακατσάνα, Ανταρτικό Φλώρινας, Ηπειρος: Ζαγόρι, Κόνιτσα, Ζίτσα, Σαρακατσάνα Ηπείρου, Πωγώνι, Σούλι, Μέτσοβο. Το  συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Μαίρη Τρύφων.

Τιμητική ήταν η παρουσία του Προέδρου του χοροθεάτρου κου Άλκη Ράφτη , στον οποίο ο Δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος παρέδωσε το βιβλίο της ιστορίας της πόλης μας . Παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέκος Πανταζής και ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συλλόγους της πόλης μας, που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στην παρουσίαση : την Ένωση Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης – Π.Φαλήρου «Η ΤΙΤΑΝΗ», την Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας Παλαιού Φαλήρου «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», το σύλλογο «ΑΘΗΝΑ», τα μέλη του χορευτικού του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς και όλες τις κυρίες που συμμετείχαν ενεργά στην όμορφη χορευτική παράσταση. Ευχαριστούμε τα φροντιστήρια «The Scholars group ΚΑΝΑΚΑΡΗ» που κάλυψαν με επαγγελματική φωτογράφηση την εκδήλωση.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κες Αδαμαντία Αγγελή, Μαρίνα Χριστοφάκη, Αγγελική Χριστοφιλοπούλου για την προετοιμασία των κυριών .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,

Παλαιό Φάληρο , 16/4/2024