Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως Άννας Γαλανού, “Ζωές Απέναντι”

image_pdfimage_print

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Αντιγνώση διοργάνωσαν με επιτυχία την παρουσίαση του νέου βιβλίου της «Ζωές Απέναντι» .

Πλήθος κόσμου, κατέκλυσε τον Πολυχώρο του Δημαρχείου, ανάμεσά τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, η Πρόεδρος Ισότητας,η Πρόεδρος και μέλη της  Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Παλαιού Φαλήρου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων : Ηπειρωτών, Αθηνά, Οικολογική Συνεργασία, φίλοι του  Ερυθρού Σταυρού καθώς και η Πρόεδρος και μέλη της Ομάδας Καλλιτεχνών Π. Φαλήρου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος μιλώντας με θερμά λόγια για την συγγραφέα και το έργο της .

Συντόνισε η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π.Φαλήρου& Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων

Μας μίλησαν για το βιβλίο, αλλά και για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας όπως παρουσιάζεται μέσα από αληθινές μαρτυρίες γυναικών οι :

Φωτεινή Σόφτη, Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών, ιδρυτικό μέλος της ένωσης δικηγόρων «Νομικά Θέματα»

Η Ροκίδη Μελίνα, Υπαστυνόμος Β’, Προϊσταμένη Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Α.Τ. Καλλιθέας μας ανέφερε τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πολιτεία, σχετικά με την  βοήθεια σε  περιπτώσεις κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.

Ευχαριστούμε την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Συλλόγου Εθελοντών «Θριασίου Πεδίου» που παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο: «Δεν ήμουν η μόνη…ήμουν μόνη».

Ευχαριστούμε το φροντιστήριο «Papademetriou Language School» για την χορηγία  καθώς και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Π. Φαλήρου, για την αγορά αντιτύπων “Ζωές Απέναντι”, όπου θα τα διαθέσουν στις σχολικές βιβλιοθήκες των λυκείων του δήμου μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 1/4/2024