Κατάμεστη η παραλία Μπάτης στην μεγάλη πρεμιέρα του νέου κύκλου των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ του Δήμου Π. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Κατακλύσθηκε από το φιλοθεάμον κοινό η εναρκτήρια βραδιά του νέου κύκλου των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ, που έκανε πρεμιέρα χθες (Πέμπτη 1/9), στο υπαίθριο live stage, σε ένα ξεχωριστό τοπόσημο του Παλαιού Φαλήρου, την παραλία του Μπάτη, ύστερα από διετή διακοπή των εκδηλώσεων λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον λυρικό και λαϊκό Μίκη Θεοδωράκη, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του διάσημου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας. Την ορχήστρα διεύθυνε και συντόνισε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης,

Οι εκδηλώσεις των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022, με μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μαζί με το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου, συνεχίζονται κάθε βράδυ έως τις 11 Σεπτεμβρίου (έναρξη 20.30), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αντί εισιτηρίου, προσφέρουμε εθελοντικά, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Ο σημαντικός πολιτιστικός θεσμός των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ – κορυφαίος για την πόλη μας και ξεχωριστός για τα νότια παράλια της Αττικής, την αποκαλούμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα – επανέρχεται δυναμικά, με ένα καλλιτεχνικό, μουσικό-θεατρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο χαρακτηρίζεται από ποιότητα και πληρότητα τέχνης, καθώς και για τους σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς, που το υποστηρίζουν και το παρουσιάζουν».

Αναφερόμενος εξάλλου ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου στις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες της διοργάνωσης υπογράμμισε «την πρωτοβουλία του σεβασμού προς το περιβάλλον και της οικολογικής συνείδησης και συμπεριφοράς, με την ‘πράσινη διαχείριση’  όλων των απορριμμάτων που θα προκύψουν από τις εκδηλώσεις και με την ενσυνείδητη περιορισμένη παραδοσιακή διαφημιστική προβολή των εκδηλώσεων, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία, τα social media και την προβολή από τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»  αλλά και τη δράση «της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τις Κοινωνικές μας Δομές – το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και το Κοινωνικό μας Συσσίτιο – δομές οι οποίες υποστηρίζουν και στηρίζουν εκατοντάδες άπορους και αδύναμους συμπολίτες μας».

Την έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Νότιου Τομέα Β3 Άννα Καραμανλή και Διονύσης Χατζηδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι  από το Παλαιό Φάληρο και τους όμορους Δήμους και ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος.

Τα «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022» συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 2/9 με την μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μπάση , το Σάββατο 3/9 με την Θεατρική παράσταση «Το επάγγελμα της κας Γουόρεν» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου και την Κυριακή 4/9 με την μουσική εμφάνιση της Κλεονίκης Δεμίρη.

ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 – Ολόκληρο το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων:

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                                                ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  2/9/2022