Γιάννης Φωστηρόπουλος : “Θέλουμε μια παραλία ανοικτή, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλους και κυρίως ασφαλή”

image_pdfimage_print

Mε μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου η μεγάλη εκδήλωση   με θέμα «Η θαλάσσια οικονομία και η Αθηναϊκή Ριβιέρα – Μια μεγάλη ευκαιρία για τη νέα γενιά».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και σε αυτήν παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι:

 • Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
 • Ο Βουλευτής Νότιου Τομέα και πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης
 • Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος
 • Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
 • Η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου
 • Το μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΟΤ. , Ναύαρχος ε.α., Βασίλης Πολίτης
 • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της  LAMDA Flisvos Marina A.E. Σταύρος Κατσικάδης
 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd και της Aegean Bulk Co Inc Δημήτρης Ματθαίου
 • Ο Πρόεδρος του Institute of Maritime & Economics Studies  Θεόδωρος  Χουλιαράς
 • Η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) Ελένη Βρυώνη
 • Ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης

Κεντρικό ρόλο και τον συντονισμό στην εκδήλωση  είχαν ο Αντιπρόεδρος του International Propeller Club Γιώργος Ξηραδάκης  καθώς και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού & Ναυτιλίας  Μαρία Μιχαλοπούλου.

Επίσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα : Μπάμπης Παπαδημητρίου και Βασίλης Σπανάκης  καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Παλαιό Φάληρο και άλλους όμορους Δήμους καθώς και σημαντικά στελέχη της ναυτιλίας, του τουρισμού και του επιχειρείν.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στο πρόσωπο του γιού του Αχιλλέα, τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο ο  αείμνηστος Φαληριώτης Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, για τη μεγάλη προσφορά του στη ναυτιλία, τον τουρισμό και την κοινωνία γενικότερα αλλά και στο Παλαιό Φάληρο ειδικότερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία, τόνισε ότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την Νότια Αττική να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί και αποκάλυψε ότι ήδη για το Παλαιό Φάληρο σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή έχει δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιοποίηση της παραλίας με στόχο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες μελέτες (οικονομοτεχνικές, περιβαλλοντικές κ.α.) προκειμένου για αυτό το μεγάλο έργο να αναζητηθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στην ομιλία του περιέγραψε το όραμα του για μια ανοικτή, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλους αλλά και ασφαλή παραλία ενώ σημείωσε ότι ήδη με τον Υπουργό Τουρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες έχουν περπατήσει το θαλάσσιο μέτωπο της Πόλης σπιθαμή προς σπιθαμή καταγράφοντας την σημερινή κατάσταση και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα. Αναφέρθηκε επίσης στην συνέργειες και τις συνεργασίες που συμμετέχει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με στόχο την εξωστρέφεια της Πόλης όπως το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού καθώς και την κοινή δράση Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τους όμορους Δήμους Καλλιθέας και Αλίμου. Αναφερόμενος δε στον τιμώμενο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο μίλησε για την προσφορά του στην Πόλη, την σεμνότητα που τον διέκρινε και την άμεση στήριξη του σε ότι του ζητούνταν από πλευρά Δημοτικής Αρχής, καθιστώντας τον ένα σπάνιο ευπατρίδη που αγάπησε πραγματικά το Παλαιό Φάληρο.

Σε ανάλογο μήκος κύματος οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος , Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες τους αλλά και στις δυσκολίες που συνάντησαν για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου των Πόλεων τους ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας και συνέργειας προκειμένου να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις.