«Φλόγα της Ελπίδας»: Ο Δήμος Π. Φαλήρου έστειλε πολλαπλά μηνύματα αλληλεγγύης από το Ζάππειο για τους Special Olympics Berlin 2023

image_pdfimage_print

Με αρμόζουσα ενσυναίσθηση και με τον δέοντα σεβασμό, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Γιάννη Φωστηρόπουλου, συμμετείχε στην αποστολή του ηχηρού μηνύματος για τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τη ζωή, μέσω του αθλητισμού από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ., Διονύσιο Κοδέλλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση για την εκκίνηση του ταξιδιού της Φλόγας της Ελπίδας, τελέστηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την Αιγίδα και την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε μία κομβική ημέρα για τα Special Olympics και τα Special Olympics Hellas.

Το ταξίδι ξεκίνησε για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics “Berlin 2023”, που για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Γερμανία, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου.

H ελληνική αποστολή αποτελείται από 71 Αθλητές, 22 Προπονητές, 2 Αρχηγούς Αποστολής, 4 άτομα Διοικητικό/Βοηθητικό Προσωπικό και ένα γιατρό.

«Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, παρ’ ότι έχουν ήδη αναδειχθεί πρωταθλητές της ζωής συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού» σημειώνει ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Στους φετινούς Αγώνες “Berlin 2023” θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές με νοητική αναπηρία, από 190 αποστολές Special Olympics, που θα αγωνιστούν σε 24 αθλήματα.

Τους αθλητές θα συνοδεύουν 2.500 προπονητές, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                                        Παλαιό Φάληρο, 7/6/2023