Ενημερωτική ομιλία για την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή στους μαθητές του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που υλοποιεί σε σχολεία της πόλης, διοργάνωσε ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ., παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, της Διευθύντριας  του 3ου Λυκείου κας Καλυψώς Λάζου και Εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι προσκεκλημένοι αξιωματικοί της Τροχαίας, με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητής της Τροχαίας Καλλιθέας, Αστυνόμο Α΄ Ευάγγελο Αρβάλη, πλαισιωμένο από τον Ανθυπαστυνόμο  Αντώνιο Μαραγκούλη και την Υπαρχιφύλακα Ευδοκία Πλατάνου, ενημέρωσαν την μαθητική κοινότητα για τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τη σωστή οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών.

Από τους ομιλητές δόθηκε ξεχωριστή βαρύτητα στη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης από τους μαθητές, λειτουργώντας στη συνείδησή τους, τόσο ως οδηγοί, όσο ως επιβάτες, καθώς και ως πεζοί.

Κατά τη διάρκειά των ομιλιών, επίσης, αναπτύχθηκαν και διάλογοι, οι οποίοι φώτισαν και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες που διατυπώθηκαν από τους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού ευχαρίστησε την Διεύθυνση του σχολείου για την ανταπόκριση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πολλές και ποικίλες δράσεις που πραγματοποιούνται για το συγκεκριμένο θέμα της οδικής ασφάλειας από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και ευχαρίστησε του αστυνομικούς, για την άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε ανάλογη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Παπακωστόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με την σχολική κοινότητα και υποσχέθηκε ανάλογη συνέχεια με σειρά ενημερωτικών ομιλιών προς τους μαθητές.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών, Μιχάλης Μιχαηλίδης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 14/5/2022