Ένα νέο application φέρνει στο κινητό σου τον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα

image_pdfimage_print

Ένα νέο application φέρνει στο κινητό σου τον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΔΝΑ

Μία νέα εφαρμογή για κινητά και tablet μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε από άκρη σε άκρη στις πόλεις του Αλίμου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, να γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε για τα πολιτιστικά, ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία και για τις σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες που έδρασαν και προσέφεραν σε όλη τη Χώρα.

Οι Λόφοι Αγίας Άννας και Πανί, η Μυκηναϊκή Εργαστηριακή Εγκατάσταση, ο Χερσαίος και Ενάλιος Αρχαιολογικός Χώρος στη Χερσόνησο του Αγίου Κοσμά, το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου, ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», το Ίδρυμα Ευγενίδου με το Ψηφιακό Πλανητάριο, το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, το Μνημείο των Πεσόντων Εφέδρων και Εθελοντών Κωνσταντινουπολιτών που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, η Μαρίνα Φλοίσβου, το Δημοτικό Πάρκο Παλαιού Φαλήρου και ο Δημοτικός Βοτανόκηπος, το Cine Flisvos, το Κόκκινο Σχολείο, το Ιστορικό Κτίριο επί της οδού Μπιζανίου 5, η Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων (ΠΕΑΝ), η οικία του Συνταγματάρχη Δαβάκη, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας μας είναι εκεί για να τα γνωρίσουμε.

Κάπου εκεί θα «συναντήσουμε» τον μεγάλο Ιστορικό Θουκυδίδη, τον Υποστράτηγο και ηγέτη του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Εθνικής Αντίστασης Στέφανο Σαράφη, τον σπουδαίο έμπορο Λάσκαρη Λασκαρίδη και τις κόρες του, τη μεγάλη ζωγράφο Σοφία Λασκαρίδου και την Ειρήνη Λασκαρίδου που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Οίκου Τυφλών στην Καλλιθέα το 1906, τον μεγάλο ευεργέτη Παναγή Χαροκόπο, τον Γεώργιο Κρέμο, παράδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου που υπηρέτησε την ελληνική παιδεία όσο κανείς άλλος, τη διακεκριμένη συγγραφέα, δημοσιογράφο και παιδαγωγό Έλλη Αλεξίου, τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο, τον Απόστολο των Εθνών Παύλο και άλλες πολλές εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες του Αλίμου, της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους παρακάτω συνδέσμους:

iOS: https://apps.apple.com/gr/app/διαδρομές-συδνα/id6448865036

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.enginius.sydna11

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των 3 Δήμων της Αστικής Αρχής «Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής», που υλοποιούν τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Η μουσική και η ιστορία των δρόμων», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                Παλαιό Φάληρο, 4/12/2023