Έκθεση ζωγραφικής Μαρίας Καραχρήστου

image_pdfimage_print

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Μαρίας Καραχρήστου με τίτλο «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ», ανοίγοντας το φετινό πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων της F.O.B. Art container στο Παλαιό Φάληρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, προλόγισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρουσία  πλήθους κόσμου, φιλότεχνων, μαθητών, Δημοτικών Συμβούλων του Παλαιού Φαλήρου, καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών ενώ η δημιουργός με την διπλή της ιδιότητα της εικαστικού και εκπαιδευτικού κατά την διάρκεια της έκθεσης, ξενάγησε τον κόσμο στην «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ», με όχημα την ζωγραφική μέσα από έγχρωμα και ασπρόμαυρα έργα με έμπνευση την αρχιτεκτονική.

Η «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ» αποτελεί την 3η κατά σειρά ατομική εικαστική έκθεση της Μαρίας Καραχρήστου, αποτέλεσμα της εικαστικής της αναζήτησης, μετά από σειρά ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σε χώρους στην Ελλάδα (Έκφραση, Λόλα Νικολάου κ.α.) και στο εξωτερικό (Ντουμπάι, Ιταλία κ.α.).

Η Μαρία Καραχρήστου αποφoίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, με άριστα, το 2001. Απέκτησε την ειδίκευση στην Καλλιτεχνική Ανατομία από το Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας με τίτλο «Το ανθρώπινο σώμα ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη στην Αναγέννηση» (Post-Graduate Specialization Course) με υποτροφία από το Ιταλικό κράτος το 2007. Έχει επίσης παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, το 2009-2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Μαρία Καραχρήστου δημιουργεί με συνέπεια από το 2003 και  παρουσιάζει το έργο της σε σημαντικούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.