ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ/ecstasy ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+ | Χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ

image_pdfimage_print

Eίσοδος ελεύθερη.

 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  Υγείας  και Πρόνοιας  Ιωάννης Αρκουμάνης , ο Αντιδήμαρχος  Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού Γεώργιος Πράπας και  το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου σας προσκαλούν στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου  για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας της Τρίτης Ηλικίας, μέσω της τέχνης του σύγχρονου χορού.

 

 

 

Συντελεστές

 

Χορογραφία| Αλεξάνδρα Δανιήλ

Πρωτότυπη μουσική

Ζαγάρ Quartet: Πέτρος Τσαμπαρλής:ντραμς/σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, Ηρακλής Ζάχος-Σιάγκος: μπάσο, Δημήτρης Σακαβάλας:γκάϊντα, Θωμάς Πάζιος :νταούλι.

Χορεύουν

ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+:  Καράγιωργα Χριστίνα, Χατζηλία Λούσυ, Κορνελάκη Άννα, Αντωνάτου Χαρά, Καζαριάν Λύδία, Μενετιάν Ρίτα, Παναγιωτοπούλου Μάρθα, , Γεωργία Παδουβά, Στρατηγάκη Αλεξάνδρα, Χρηστίδου Κυριακή.

 

Xοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ :Xορεύει η Βαλιάννα Σιμητάκου  σε video- wall  προβολή.

 

Επεξεργασία βίντεο-φωτογραφία: Άγγελος Καλτσής.

 

 

Σχετικά με το έργο.

Με την παράσταση ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ/ ecstasy, παρακολουθούμε την κατάσταση που εισέρχεται ο χορευτής, κατά την διάρκεια της μετάβασης του μέσα από αντίθετες ποιότητες ρυθμού και έντασης, όπως είναι το πέρασμα από την απόλυτη σιγή, στην απόλυτη έκρηξη. Το σώμα αποσπάται από τη σκέψη και αφήνεται στο κενό, της συνεχόμενης εναλλαγής των αντίθετων ρυθμών, της¨ θηλυκής¨ και ¨αρσενικής¨ ποιότητας του ήχου και της κίνησης.

Η μουσική της παράστασης, οδηγεί τους χορευτές στην ένωση με το πνεύμα του Διονύσου. Το πνεύμα της κάθαρσης μέσω της χαράς και ευδαιμονίας.  Ο  θρακιώτικος ήχος της γκάϊντας, μπλεγμένoς μαζί με τον ηλεκτρονικό ήχο, οδηγούν το σώμα, συνδυάζοντας τη μνήμη με το βίωμα .

 

Η παράσταση είναι μια μελέτη πάνω στο πώς σώματα  με διαφορετική κινητική εμπειρία και εκπαίδευση, εισέρχονται σε κατάσταση μέθης κατά την χορευτική διαδικασία. Έτσι το χοροθέατρο ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ, συμπράττει με την ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε μια από κοινού παράσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια υπερβάλλουσα ευθυμία και άκρατο ενθουσιασμό.

 

 

ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 65+

Κορνελάκη Άννα, Αντωνάτου Χαρά, Καζαριάν Λύδία, Μενετιάν Ρίτα, Παναγιωτοπούλου Μάρθα, Μυρίλλα Ελπίδα, Γεωργία Παδουβά, Στρατηγάκη Αλεξάνδρα, Χρηστίδου Κυριακή, Καράγιωργα Χριστίνα, Χατζηλία Λούσυ.

Η ομάδα δημιουργήθηκε  το 2022  από την  χορογράφο και κοινωνιολόγο  Αλεξάνδρα Δανιήλ, μέσα από το εργαστήριο κίνησης και  κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο διδάσκει από το 2017-σήμερα.

Η  πρώτη παρουσίαση της ομάδας,  έγινε τον Απρίλιο του 2023 στο Αεροφυλάκιο 1, της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με το έργο ΜΝΗΜΗ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,

Παλαιό Φάληρο , 18/4/2024