Εκατοντάδες μαθητές και πλήθος κόσμου στο περίπτερο του Δήμου Π. Φαλήρου στην ATTICA GREEN EXPO στο TAE KWON DO

image_pdfimage_print

Χιλιάδες μαθητές από δεκάδες σχολεία του λεκανοπεδίου έχουν ήδη επισκεφθεί τους χώρους της Attica Green Expo, του μεγαλύτερου Eco-meet της χώρας, που άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους, την Τετάρτη 24/5.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO, από την Τετάρτη 24 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, καθημερινά από 09.00 έως 19.00, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν parking για το κοινό.

Διοργανώνεται από κοινού, από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», την Forum Training & Consulting και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και περιλαμβάνει, επίσης, τις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου, με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η 2η ATTICA GREEN EXPO τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Στόχος είναι οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ». Ο «ΦΥΛΛΟΣ», η μασκότ της έκθεσης, μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, οικοδεσπότης και συνδιοργανωτής, παρουσιάζει και πληροφορεί στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του, στο χώρο Α2 της Έκθεσης, όλες τις πολιτικές και τις δράσεις του για την Πράσινη Μετάβαση και την Κυκλική Οικονομία.

Περισσότερα από 800 είναι τα παιδιά, κυρίως Δημοτικών Σχολείων, αλλά και Γυμνασίου του Παλαιού Φαλήρου, που πέρασαν τις πόρτες της έκθεσης, ξεναγήθηκαν και έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια αφομοίωσης, της αξίας της ανακύκλωσης και των βασικών αρχών προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο περίπτερο του Δήμου υποδέχθηκε τους μαθητές προσωπικά ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η λαμπρή τελετή των εγκαινίων 

Την κορδέλα των εγκαινίων, στο πλαίσιο λαμπρής τελετής που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (24/5), έκοψαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Στην είσοδο της έκθεσης υποδέχθηκαν τους επισήμους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Green Expo, Στέφανος Φανουργάκης, η CEO της Attica Green Expo, Ευδοκία Νικολούζου, ο Πρόεδρος του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», Μιχάλης Χρηστάκης και εκ μέρους της εταιρίας Forum, ο Γιάννης Νικλήτσας.  Τα στελέχη της Attica Green Expo τους ξενάγησαν στους χώρους της έκθεσης, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκθέτες και εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης βραβεύτηκαν οι χορηγοί της έκθεσης, εταιρείες και συστήματα ανακύκλωσης που συμμετέχουν ως εκθέτες και δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους φορείς και τους οργανισμούς που τίμησαν με την παροχή της αιγίδας και την υποστήριξη τους, την Attica Green Expo.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Θεοδωρόπουλος,  οι Βασίλης Σπανάκης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β3, Τάσος Γαϊτάνης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β3, Νίκος Βλαχάκος, Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, Σπύρος Καρανικόλας, Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας, καθώς και ο Πρόεδρος του Πράσινου,  Στάθης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Ευάγγελος Καραμίτσιος, ο Εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ- Εντεταλμένος Σύμβουλος-μέλος Δ.Σ., Παναγιώτης Μπαλωμένος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι.

Παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Π. Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, στην τελετή εγκαινίων της ATTICA GREEN EXPO

 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 25/5/2023