Εγκαίνια ανακατασκευασμένης πλατείας Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα.

image_pdfimage_print

Την ανακατασκευασμένη πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα  Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Βουλευτής Νότιου Τομέα και τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Η ανακατασκευασμένη πλατεία αναβαθμίζει αισθητικά ολόκληρη την περιοχή και αποτελεί «κόσμημα» για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου δημιουργώντας έναν όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο χώρο αναψυχής και πολιτισμού με ανοικτό θέατρο το οποίο θα εξυπηρετεί τις δράσεις και τις δραστηριότητες φορέων, συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Στην πλατεία ξεχωρίζουν η πλακόστρωση αυτής και των διαδρόμων της, η μετατροπή των περιμετρικών ζαρντινιερών σε καθιστικά και η κατασκευή περγκολών σε τμήματα αυτών, η τοποθέτηση κρασπέδων, η αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η  ανακατασκευή των διαδρόμων με νέο σχεδιασμό από έγχρωμους κυβόλιθους, η διατήρηση των σημείων εισόδου στην πλατεία από τις περιβάλλουσες οδούς, η προμήθεια και φύτευση δέντρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των φυτών, η προμήθεια και τοποθέτηση παγκακίων, η νέα δαπεδόστρωση , η παιδική χαρά που περιλαμβάνει πιστοπ/να τελευταίας τεχνολογίας όργανα & παιχνίδια και η  κατασκευή υπαίθριου χώρου – ανοικτού θεάτρου για την διενέργεια εκδηλώσεων έτσι ώστε να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους περιοίκους με σκοπό την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

«Με μεγάλη ικανοποίηση παραδίδουμε στους κατοίκους της γειτονιάς της Αγίας Βαρβάρας την  ανακατασκευασμένη πλατεία Φιλικής Εταιρείας, έναν καλαίσθητο, λειτουργικό και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και αναψυχής. Η Δημοτική μας Αρχή με την Τεχνική της Υπηρεσία πραγματοποίησε την κατασκευαστική μελέτη και  δημοπράτησε, επέβλεψε και υλοποίησε το έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους επιτυγχάνοντας μάλιστα σημαντική έκπτωση της τάξεως του 64%,  σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του Δημότη που διαχειριζόμαστε. Η παρουσία του κόσμου δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ελεύθερους, δημόσιους χώρους. Όπου μπορούμε, μέσα στην πόλη, θα κάνουμε τέτοιες αναπλάσεις. Θέλουμε οι πολίτες να αγαπήσουν την πόλη τους και να αγκαλιάσουν την γειτονιά τους και φυσικά θέλουμε να προστατεύουν και να αγαπάνε την πλατεία που τους παραδίδουμε σήμερα ενώ σύντομα θα υπάρχει και παροχή WiFi» είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Σημείωσε δε , ότι « παρά τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που φτάνει το 75% τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και διαχειρίζοντας με διαφάνεια και λογοδοσία τα δημόσια οικονομικά καταφέρνει να υλοποιεί μεγάλα  και σημαντικά έργα».  Τέλος, ευχαρίστησε τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου που παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις φρόντισαν με σωστό προγραμματισμό το Παλαιό Φάληρο να παραμείνει καθαρό διατηρώντας μια παράδοση ετών, που έχει δημιουργηθεί.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης, φανερά συγκινημένος τόνισε ότι «η ανακατασκευή της Πλατείας θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα εάν δεν είχε προκύψει το πρόβλημα της υγείας του, το οποίο όμως ξεπεράσθηκε στην πορεία και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον Δήμο  για την προσπάθεια και το έργο τους.» Δήλωσε ότι πάντα «θα μάχεται για το Παλαιό Φάληρο από όποια θέση και αν βρεθεί» και απευθυνόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών ζήτησε «υποστήριξη στα αιτήματα και τις προτάσεις έργων που αφορούν την πόλη» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και «οι Φαληριώτες με την σειρά τους δεν είναι αχάριστοι.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου αποτελεί πρότυπο Δήμου καθώς ενωμένοι όλοι – παλαιά και νέα Δημοτική Αρχή – προσπαθούν, διεκδικούν και πετυχαίνουν πολλά και σημαντικά για την πόλη.» Αναφερόμενος στον Διονύση Χατζηδάκη τον χαρακτήρισε «Πρύτανη της Αυτοδιοίκησης του  οποίου η γνώμη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα» ενώ για τον Γιάννη Φωστηρόπουλο τόνισε ότι «το μεράκι του και η αγάπη του για το Φάληρο σε συνδυασμό με την αυτοδιοικητική του εμπειρία αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα  Άννα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Σπανάκης από την Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Βαγενάς από την Ελληνική Λύση.

Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, οι Πρώην Δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Δημήτρης Καψάνης και Γιώργος Χρυσοβερίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου Λέτσας Σπυρίδων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από το Παλαιό Φάληρο και όμορους Δήμους, εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών, εξωραϊστικών και  περιβαλλοντικών συλλόγων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση των εγκαινίων καθώς και το μουσικό μέρος που ακολούθησε.