ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ & Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-2025

image_pdfimage_print

          Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Χαράλαμπος Παπακωστόπουλος, σας ενημερώνουν, ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή στα δημόσια νηπιαγωγεία, καθώς και για την εγγραφή μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

 

Ειδικότερα:

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

Για το σχολικό έτος 2024-2025 στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν μαθητές/τριες οι οποίοι/ες την 31η Δεκεμβρίου 2024 συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών (έτος γέννησης το 2020).

 

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες στο νηπιαγωγείο που ανήκει το προνήπιο-νήπιο βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα εντός προθεσμίας που ορίζει ο/η διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου.

Για τον λόγο αυτόν η διεύθυνση του νηπιαγωγείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία εγγραφής και τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την ηλεκτρονική αίτηση.

(Σ.Σ.: Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με φυσική παρουσία στο νηπιαγωγείο)

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Για το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Ο/Η διευθυντής/ντρια του δημοτικού σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικές με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής.

Επομένως, οι εγγραφές στην Α΄ Τάξη του δημοτικού σχολείου πραγματοποιούνται μόνο με φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων.