Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εκστρατεία του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου,  Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης  Αρκουμάνης  και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοιατρική , από 14/03/2022 μέχρι και 30/04/2022, συνδιοργανώνουν την Διαδημοτική Δράση  Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ.   προτρέπουμε όλους τους δημότες:

  1. Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.
  2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου, για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους μέσω του site kepygeias.org.
  3. Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας Δημιουργώντας προφίλ στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.
  4. Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. προτρέπουμε όλους τους δημότες μας να εξεταστούν στα Διαγνωστικά Κέντρα που συμμετέχουν και στηρίζουν την  εκστρατεία «Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του  παχέος εντέρου παρελθόν».

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ :

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 231 &, Ψαρών, Νέα Σμύρνη 175 63/ Τηλέφωνο: 21 4687 8800

Στο παραπάνω Διαγνωστικό Κέντρο μπορούν να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, με τιμή έως 3€.

Πληροφορίες: ΚΕΠ Υγείας-Δημοτικά Ιατρεία Παλαιού Φαλήρου τηλ.:210 9839373

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10/3/2022