Δήμος Π. Φαλήρου: Κορυφώνεται η προετοιμασία για την συνδιοργάνωση και φιλοξενία της 2ης ATTICA GREEN EXPO – TAE KWON DO 24-27/5

image_pdfimage_print

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου TAE KWON DO Φαλήρου, από 24 έως 27 Μαΐου 2023, την 2η ATTICA GREEN EXPO, την μεγαλύτερη Έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν parking για τους επισκέπτες, αλλά και σειρά από εκδηλώσεις και δώρα ειδικά για τα παιδιά.

Την Παρασκευή (12/5/23), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου του Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Attica Green Expo.

Την Έκθεση και το Συνέδριο διοργανώνουν από κοινού η Ένωση «Κλεισθένης», Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες. Δήμοι από όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Αττικής, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τους τομείς της οικονομίας και του περιβάλλοντος καθώς και συστήματα ανακύκλωσης. Τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Στόχος του κορυφαίου περιβαλλοντικού γεγονότος της χρονιάς στη χώρα είναι, οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ». Τη μασκότ της Έκθεσης, που μαζί με τους μικρούς επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Στην 2η ATTICA GREEN EXPO, η οποία θα γιορτάσει στο Παλαιό Φάληρο και τις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO, με τον πιο συμβολικό και αντάξιο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5/6/23, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σχεδιάζει το Περίπτερο της παρουσίας του, να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του «Κλεισθένη»:

«Στο χώρο του Περιπτέρου του Δήμου Π. Φαλήρου, θα αποτυπώσουμε και θα ενημερώνουμε τον κοινό, με προβολές βίντεο και ποικίλους τρόπους οπτικοακουστικής πληροφόρησης, για:

–           Το υλοποιημένο έργο της Δημοτικής μας Αρχής

–           Τις εφαρμοσμένες πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πόλης, σε συνάρτηση με το σημαντικό σχέδιο διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου

–           Καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται

Ο Δήμος μας δραστηριοποιείται αδιάλειπτα, με βασικό άξονα μέριμνας της Δημοτικής αρχής το περιβαλλοντικό πρόσημο».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης «Κλεισθένης» Μιχάλης Χρηστάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Forum, Training & Consulting Γιάννης Νικλήτσας και ο Δ/νων Σύμβουλος της Attica Green Expo Στέφανος Φανουργάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, ο κ. Νίκος Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας και εκπρόσωποι φορέων που συμπράττουν στο συνέδριο πραγματοποιώντας παράλληλες επιστημονικές ημερίδες και εσπερίδες. αρχών.

  • Σας περιμένουμε όλους στη μεγαλύτερη γιορτή για το περιβάλλον, 24-27 Μαΐου, στο TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου!

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                             Παλαιό Φάληρο, 15/5/2023