Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Εθνική Λυρική Σκηνή και ΣυΔΝΑ: Πλήθος κόσμου χειροκρότησε και διασκέδασε με τις παραστάσεις του 2ου ΛΥΡΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

image_pdfimage_print

Ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και μαζί με τους Δήμους Καλλιθέας και Αλίμου – μέλη του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος, το 2ο Φεστιβάλ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ, το οποίο έχει ήδη εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό.

 

 

 

 

Με γιορτές δίπλα στη θάλασσα και το κύμα, με το “Πολιτιστικό Λεωφορείο” και την ομάδα του μουσικού θεάτρου Oper(o), σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έμοιαζαν οι μουσικές παραστάσεις που προσφέρθηκαν στο κοινό, χαρίζοντάς του την ευκαιρία να αναπολήσει και να τραγουδήσει αξέχαστα κομμάτια από ιστορικά μιούζικαλ.

  • Κατάμεστος ο κήπος του Μουσείου Παιχνιδιών Μπενάκη που φιλοξένησε σε τρία απογεύματα, το Μουσικό Παραμύθι: “Πού πάνε τα παιχνίδια” σε μουσική του Κωστή Κριτσιωτάκη και λιμπρέτο της Μαριβίτας Γραμματικάκη προσφέροντας σε μικρούς φίλους ένα πολύχρωμο θέαμα με νότες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα νοερό ταξίδι σε κόκκινα σύννεφα φαντασίας και μυθοπλασίας, εμβαθύνοντας στην αξία των αληθινών παιχνιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενώ στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, που γέμισε από μικρούς και μεγάλους φίλους “Οι Φασουλίδες με το ρόπαλο” (του Φεδερίκο Γαρθία Λόρκα), σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Θεόδωρου Εσπίριτου, αφηγήθηκαν μια ρομαντική ιστορία αγάπης εμπλουτισμένη από μαγικές  ισπανικές μελωδίες.

  • Στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας Π. Φαλήρου, εξάλλου, οι δημότες παρακολούθησαν έργα διεθνούς ρεπερτορίου, ταξιδεύοντας με τις μελωδίες σε τόπους διαφορετικούς, μέσα από το κουιντέτο «Χάλκινων πνευστών Melos Brass».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος που παρακολούθησε τις παραστάσεις του 2ου ΛΥΡΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ σημείωσε :

“Η επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ ΛΥΡΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ απέδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από θεάματα υψηλού επιπέδου σαν αυτά που προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Φέτος φέραμε ακόμα περισσότερες μουσικές παραστάσεις στην πόλη μας και δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα. Δικαιωθήκαμε από την ανταπόκριση μικρών και μεγάλων. Είναι μαγικό να βλέπεις τον κόσμο να εξοικειώνεται με όρους όπως όπερα και οπερέτα , λιμπρέτο , μπάσος και μέτζο.

Αποχαιρετούμε το 2ο Φεστιβάλ Λυρικού Νότου ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου το καλοκαίρι και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε διαχρονικά στους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, κάθε ηλικίας, διάθεσης και γούστου, τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν, τέτοιες ποιοτικές παραστάσεις που υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική Λυρική Σκηνή και το ΣΥ.Δ.ΝΑ για την άριστη συνεργασία , τον καλλιτεχνικό Διευθυντή Νίκο Ξανθούλη, τους εθελοντές που για ακόμα μία φορά συνέβαλαν σημαντικά στη δημιουργία μιας άψογης διοργάνωσης, καθώς και την εθελοντική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση  «Rescue Team Delta» που φρόντισε για την κάλυψη πρώτων βοηθειών, σε όλα τα σημεία διεξαγωγής των παραστάσεων”.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  21/6/2022