Δήμος Παλαιού Φαλήρου & School of Calisthenics: Σάββατο 25/6 και Κυριακή 26/6, Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής

image_pdfimage_print

Ένα ξεχωριστό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το Σάββατο 25  και την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι επισκέπτες του Πάρκου Καλλισθενικής γυμναστικής στην παραλία Μπάτη-Έδεμ.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θέτει υπό την αιγίδα του το Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής, που διοργανώνει η “Calistar Super Games”, σε συνεργασία με το «School of Calisthenics» (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλισθενικής Γυμναστικής WSWCF).

Διεθνείς κριτές θα αναδείξουν τους καλύτερους αθλητές και θα τους δώσουν τα εισιτήρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Λετονία.

Ολοκαίνουρια και εισαγωγής η μέθοδος εκγύμνασης calisthenics είναι κατ’ ουσίαν η σωματική αγωγή των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών. Διάχυτη από το αρχαίο πνεύμα της φυσικής/ μινιμαλιστικής άσκησης.

Με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, η Καλλισθενική Γυμναστική (calisthenics) εξελίσσεται στην έκπληξη του αιώνα και κερδίζει διαρκώς φανατικούς υποστηρικτές. Όσοι δοκιμάζουν να ενεργοποιηθούν στους ρυθμούς της, αντιλαμβάνονται ότι η ενασχόληση μαζί της, κάνει τον ασκούμενο να ξεπερνάει αδιάκοπα τα όρια της φαντασίας και, συνάμα, της αυτοπεποίθησης και των δυνατοτήτων του.

Έχει σταθερό προσανατολισμό, στοχευμένο στην υγεία και την ευεξία. Ένας καλλισθενιστής μαθαίνει να ακούει το ίδιο του το σώμα.

Το Πρωτάθλημα θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την συνδρομητική πλατφόρμα Cosmote TV.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  24/6/2022