Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Αδιάλειπτες δράσεις κουνουποκτονίας όλους τους μήνες του χρόνου

image_pdfimage_print

Συνεχίζονται οι εφαρμογές κουνουποκτονίας στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Συγκεκριμένα κατ’ εντολή Δημάρχου και σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών, πραγματοποιούνται έλεγχοι, δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στο σύνολο εντοπισμένων εστιών ωοαπόθεσης.

Οι  διαδικασίες αυτές συνεχίζονται καθ’ όλους τους μήνες του χρόνου με αμείωτους ρυθμούς. Οι συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενισχύουν το έργο της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών και συμβάλουν με  οικολογικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αξιοποιώντας το εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα εφαρμογής.

Ο ανάδοχος, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Νίκυ Γιάκοβλεφ και της Προϊσταμένης Τόνιας Φύκιρη,  ακολουθούν το πλάνο που έχει σχεδιασθεί με εβδομαδιαίες παρεμβάσεις.

Για τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μίλησε στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ,  ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο Ρέμα της Πικροδάφνης για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής και τόνισε ότι οι δράσεις είναι συνεχείς, χωρίς διακοπή ακόμα και κατά την χειμερινή περίοδο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε επίσης, ότι πέραν των εφαρμογών στο Ρέμα της Πικροδάφνης πραγματοποιούνται ανάλογες και στο σύνολο των φρεατίων ομβρίων του αστικού ιστού καθώς και στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Π. Φαλήρου, υπογραμμίζοντας: «Το πρόγραμμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τα κουνούπια βρίσκεται σταθερά σε εξέλιξη τα τελευταία 15 χρόνια και η προσπάθεια αυτή ενισχύεται πλέον, από τις εφαρμογές της Περιφέρειας, με επίγεια και εναέρια μέσα, ανά 15νθήμερο».

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου για το θέμα, στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤΓραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                Παλαιό Φάληρο, 3/5/2023