Δήμος Π. Φαλήρου: Συνεχίζεται η εκτέλεση έργων ασφαλτοστρώσεων και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού – Προχωρούν οι νέες δημοπρατήσεις τεχνικών έργων στην πόλη

image_pdfimage_print

Έκταση 75.000 τ.μ., που αφορά 45 οδούς του Παλαιού Φαλήρου και καλύπτει αναλογικά όλες τις συνοικίες της πόλης, αφορούν τα έργα ασφαλτόστρωσης στα οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας της 2019-23, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Π. Φαλήρου, είτε μέσω αναδόχων, είτε μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας της.

Τα έργα συνεχίζονται αδιάκοπα, με σκοπό την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας και οδικής ασφάλειας των συμπολιτών μας στο Π. Φάληρο, με τελευταίες χρονικά, τις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν επί των οδών Άρεως, Σειρήνων, Πλειάδων, Τρίτωνος και Ήβης Αθανασιάδου, υπό την προσωπική μάλιστα διοικητική εποπτεία, σε διάφορα σημεία, του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξανδρου Κορόμηλου.

Η συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης μας, αποτελεί βασικό άξονα μέριμνας και φροντίδας της Δημοτικής Αρχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα η εργολαβία ασφαλτοστρώσεων του οικονομικού έτους 2023, προϋπολογισμού 600.000€.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου συντήρησης, ανάπτυξης και επέκτασης του δημοτικού φωτισμού, εξάλλου, ο Δήμος Π. Φαλήρου εκτελεί εργασίες στο τρίγωνο επί της συμβολής των οδών Κρόνου και Αρτέμιδος, που αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα, εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, θα αντικατασταθεί στο σύνολό του, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού από το πάρκο Απόλλωνος έως και το πάρκο Κρόνου – Αρτέμιδος. Επιπλέον θα τοποθετηθούν νέοι γαλβανισμένοι ιστοί ύψους 4 μέτρων με φωτιστικά κορυφής led, καθώς και φρεάτια επίσκεψης των καλωδιώσεων.

Τα έργα ανάπλασης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού στην πόλη μας, συνεχίζονται.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                  Παλαιό Φάληρο, 20/9/2023