Δήμος Π. Φαλήρου: Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη Ήβης Αθανασιάδου

image_pdfimage_print

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Ήβης Αθανασιάδου, της μαθήτριας που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στις 16 Οκτωβρίου 1944, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κατά την αποχώρηση τους από την Αθήνα, τέλεσε σήμερα (16/10/23) ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Φλοίσβου) στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμή της – έναντι Εθνικής Τράπεζας – με στόχο η θυσία της να προβάλλεται ως φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας και φιλοπατρίας για τη νεολαία και τις Φαληριώτικες γενιές.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, μαθητών και δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για απόδοση τιμής και μνήμης.

Ο Δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του τη γενναιότητα της Ήβης Αθανασιάδου «φάρο για τα νιάτα του Παλαιού Φαλήρου» και υπογράμμισε:

«Αποτελεί χρέος μας, να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη της Ήβης Αθανασιάδου, ώστε να μην βιώσουμε ξανά τέτοιου είδους εγκλήματα και να επιδιώξουμε να αναγνωρισθεί και να προβληθεί η θυσία της ως πηγή έμπνευσης και ευαισθητοποίησης για την ελληνική κοινωνία και κυρίως την νεολαία μας».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                           Παλαιό Φάληρο, 16/10/2023