Δήμος Π. Φαλήρου: “Περπατάμε στην πόλη μας πολλοί, γιατί την αγαπάμε πολύ”… Πρωτότυπος ρομαντικός περίπατος για τη Γιορτή των Ερωτευμένων

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, διευρύνοντας την θεματολογία του επιτυχημένου θεσμού των θεματικών περιπάτων, διοργάνωσαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, έναν πρωτότυπο «Ρομαντικό Περίπατο» στην πόλη μας, ενσαρκωμένο από την εορτή των Ερωτευμένων.

Οδηγός μας σε αυτό το ρομαντικό, μουσικό, κινηματογραφικό και λογοτεχνικό ταξίδι ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος, ο οποίος διηγήθηκε ιστορίες που δημιούργησαν έναν ολόκληρο μύθο, γεμάτο ιστορίες αγάπης για το Παλαιό Φάληρο.

Στο πλαίσιο του ρομαντικού περιπάτου στην πόλη μας, οι συμμετέχοντες είχαν  την ευκαιρία:

  • Να παρακολουθήσουν  αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες με θεματολογία από τοπόσημα της πόλης μας
  • Να περπατήσουν το Π. Φάληρο θαυμάζοντας διατηρητέα οικήματα που έχουν στεγάσει στο παρελθόν κάποια από τα πιο διάσημα ζευγάρια
  • Να μάθουν ανέκδοτες ιστορίες αγάπης με δυνατά συναισθήματα, τα οποία ξεπροβάλλουν μέσα από την λογοτεχνία, τις τέχνες και την ιστορία.

Η συμμετοχή του κόσμου στον περίπατο ήταν μεγάλη με την συντονίστρια της διοργάνωσης, υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων να εισπράττει άκρως θετικά σχόλια για την εμπνευσμένη δράση.

Οι Ιστορικοί Περίπατοι στο Παλαιό Φάληρο έχουν καθιερωθεί ως θεσμός από τη Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο να επαναλαμβάνει ως moto: «Περπατάμε πια στην πόλη μας πολλοί,  γιατί την αγαπάμε πολύ!» 

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                              Παλαιό Φάληρο,16/2/2023