Δήμος Π. Φαλήρου: Παραδόθηκαν στους αθλητικούς συλλόγους και το κοινό οι νέες υπερσύγχονες εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ.

image_pdfimage_print

Από χθες (Πέμπτη, 29/9) είναι πραγματικότητα άλλη μία ουσιαστική παρέμβαση  για την προώθηση του Αθλητισμού στην πόλη μας. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου μας, παρέδωσαν στους συμπολίτες μας, τις νέες ανακατασκευασμένες-αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.). Ένα απολύτως σύγχρονο Κέντρο άσκησης/άθλησης-πραγματικό κόσμημα για την πόλη, ανοιχτός, ασφαλής χώρος αθλητισμού, για τα παιδιά μας, τη νεολαία, για κάθε ηλικία.

Ο αγιασμός των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Δ.Α.Κ., από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές του Νότιου Τομέα Β3 Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή και Βασίλης Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον παριστάμενο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς όπως τόνισε: «επί θητείας του, ως Υπουργός Εσωτερικών, δρομολόγησε την χρηματοδότηση του έργου», αναφέρθηκε στις τεχνικές δυσκολίες κατά την υλοποίηση του, οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρη στη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης και των ουσιαστικών ενεργειών του Δ.Σ. και όλων των μελών του ΠΟ.Α.ΚΕ.

Ο κ. Φωστηρόπουλος ανέπτυξε επίσης το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης, που αποτελούν πυλώνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, φέρνοντας ως παραδείγματα, τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του Ποσειδώνειου Ημιμαραθωνίου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής οι οποίες φιλοξενήθηκαν την περασμένη άνοιξη στην πόλη μας.

Και κατέληξε: «Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να στηρίζουμε το εξαιρετικό έργο των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Π. Φαλήρου, στο μέτρο του δυνατού και των συνθηκών, με την αδιάλειπτη και αμέριστη συμπαράστασή μας, γιατί σε αυτήν την προσπάθεια κανείς δεν είναι μόνος.  Όλοι μαζί στηρίζουμε και αναπτύσσουμε τον Αθλητισμό στο Παλαιό Φάληρο. Για εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια μας, για την πόλη μας!».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εξάλλου, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υλοποίηση του έργου το οποίο χαρακτήρισε  σημαντικό για την τοπική κοινωνία και δήλωσε την πρόθεση του να υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες και έργα, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο.

Ο τέως Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην παρέμβαση και την διαμόρφωση του χώρου που πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας του και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των αθλητικών Συλλόγων και των Σωματείων, ζήτησε την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από πλευράς τους, προκειμένου η νεολαία να βρει δημιουργική διέξοδο και έκφραση στον αθλητισμό.

Το σημαντικό αυτό αθλητικό έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με το ποσό των 334.304 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάσταση νέου συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και καινούργιου ελαστικού τάπητα στον στίβο, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου (ταρτάν) του γηπέδου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Παλαιού Φαλήρου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (σ.σ. μπήκαν στην τελική τους ευθεία τον περασμένο Ιούλιο), καθιστώντας την κεντρική αθλητική υποδομή του Δήμου μας (Δ.Α.Κ.), αναβαθμισμένη, σύγχρονη και ποιοτική, προς χρήση από τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                                                                                           Παλαιό Φάληρο, 30/9/2022