Δήμος Π. Φαλήρου: Με πλήθος εκδηλώσεων και μεγάλη συμμετοχή πολιτών, μαθητών και νεολαίας εορτάσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

image_pdfimage_print

Για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αποδοτικότητας της πόλης:

  • Τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού, αντικαθιστώντας τον παλαιό με νέα φωτιστικά τύπου Led
  • Την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
  • Το συνολικά εξελιγμένο και αποδοτικό ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης
  • Και την επίσημη ένταξή του στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις», με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Ένταξης και Συνεργασίας στο πλαίσιο του «European Green Deal»,

Ενημερώθηκαν οι πολίτες, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διάφορα σημεία και γειτονιές του Π. Φαλήρου, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) 2023 “Save Energy”.

Κάτοικοι και δημότες, προερχόμενοι από κάθε ηλικιακό γκρουπ, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά κυρίως, μαθητές και νεολαία, καθώς και φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις, έλαβαν πληροφόρηση και γνώση για τη νέα ενεργειακή κουλτούρα της πόλης μας, μέσα από την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, που διοργάνωσε ο Δήμος Π. Φαλήρου, υπό την ευθύνη του Γραφείου Παιδείας και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εορτάστηκε σε 3.000 πόλεις και 50 χώρες του πλανήτη.  Κεντρικό θέμα της ΕΕΚ 2023 ήταν η ενεργειακά αποδοτική και βιώσιμη κινητικότητα.

«Υιοθετούμε την ενεργή κινητικότητα, των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών και έξυπνων μεταφορικών λύσεων, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων και εξοικονομούμε χρήματα, αλλά το βασικότερο όλων είναι η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής» τονίζει ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, για την σημασία της απόκτησης συνείδησης και ατομικής μας λειτουργίας, με πρόσημο το πράσινο αποτύπωμα στη ζωή μας και προσθέτει:

«Ως Δημοτική Αρχή, στη διάρκεια αυτών των 4 χρόνων θητείας μας, προχωρήσαμε με γοργούς ρυθμούς το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και την επόμενη πενταετία – εφόσον οι συνδημότες μας, μας τιμήσουν εκ νέου με την ανανέωσης της εμπιστοσύνης τους σε εμάς – θα το ολοκληρώσουμε!

Θέτουμε τις βάσεις ολοκλήρωσης του σχεδίου δημιουργίας δικτύου συνδυασμένων μεταφορών που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη για την επόμενη 20ετία. Λιγότερα αυτοκίνητα, μικρότερη ταλαιπωρία, καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής για όλους Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι σε μια αλλαγή νοοτροπίας».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                  Παλαιό Φάληρο, 26/9/2023