Δήμος Π. Φαλήρου – ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022: Ένας σπουδαίος πολιτιστικός θεσμός με κοινωνικό και εθελοντικό αντίκτυπο

image_pdfimage_print

Η κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, με επίδειξη του υψηλών αισθημάτων εθελοντισμού και αλληλεγγύης που τους διακρίνει, αναδείχθηκε στο περιθώριο των πρώτων ημερών των μουσικό-θεατρικών εκδηλώσεων των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022, οι οποίες καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση φιλοθεάμονος κοινού, στην υπαίθρια θεατρική-συναυλιακή σκηνή της παραλίας του Μπάτη.

Οι πολίτες ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του Δημάρχου Π. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, μέσω μαζικής συμμετοχής στη δράση κοινωνικής προσφοράς τροφίμων, που διατίθενται στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο, η οποία λειτουργεί στο χώρο των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ, από το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Π. Φαλήρου, με μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου.

Έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 500 κιλά τρόφιμα, αριθμητική καταγραφή η οποία αφορά μόνο τα πρώτα 24ωρα παρουσίασης των εκδηλώσεων του νέου κύκλου των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ, του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης μας.

Παράλληλα με τις παραστάσεις και την εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων, βρίσκεται σε εξέλιξη, για πρώτη φορά εφέτος, δράση με χαρακτήρα οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Αφορά στην “πράσινη διαχείριση όλων  των απορριμμάτων που προκύπτουν κάθε νύχτα, μετά το πέρας των παραστάσεων, σε όλη τη διάρκεια των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022.

 

“Συμμετέχουμε στις κοινωνικές-περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου μας υποστηρίζοντας με πράξεις, τις έννοιες αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο. Στηρίζουμε τις Κοινωνικές Δομές και με αυτό τον τρόπο, εκατοντάδες άπορους και αδύναμους συμπολίτες μας” υπενθυμίζει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, παροτρύνοντας τους επισκέπτες των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2022 να εξακολουθήσουν να ενισχύουν το κοινωνικό αποτύπωμα των κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης μας.

                                                        Αυλαία την Κυριακή 11/9 με Κώστα Μακεδόνα και Μικρά Ασία

Τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2022 συνεχίζονται στην παραλία Μπάτης, δίπλα στη θάλασσα, κάθε βράδυ στις 20.30.

Η αυλαία θα πέσει την προσεχή Κυριακή 11/9 με ένα αφιέρωμα στην επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, με τίτλο “Μικρασία μου – Ψυχή μου”, με την εμφάνιση στη σκηνή του σπουδαίου Κώστα Μακεδόνα.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, μαζί με εξαίρετους ερμηνευτές και μουσικούς, με παραδοσιακά μουσικά όργανα σε καινούργιες μελωδίες  που αποτελούν την εγγύηση για μία συναυλία υψηλής αισθητικής που θα σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη επέτειο, θα παρουσιάσουν 22 ολοκαίνουργια τραγούδια, σε μια παράσταση που στοχεύει στα συναισθήματα των θεατών και ζωντανεύει με σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Ενορχηστρώσεις: Θάνος  Γεωργουλάς / Κείμενα – στίχοι:  Κώστας  Τερζάκης

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                                                                                                ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  6/9/2022