Δήμος Π. Φαλήρου: Ανακατασκευάζονται και παραδίδονται σύγχρονες και ασφαλείς οι παιδικές χαρές της πόλης

image_pdfimage_print

Με στόχο την παράδοση σύγχρονων και ασφαλών τόπων ψυχαγωγίας, διασκέδασης και παιχνιδιού των μικρά παιδιά και τα νήπια των οικογενειών των πολιτών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου άρχισε και προχωρά την διαδικασία ανακατασκευής των παιδικών μας χαρών!

Ολοκληρώθηκαν ήδη, με φανταστικά αποτελέσματα, οι τεχνικές εργασίες και βελτιώσεις, στην παιδική χαρά της οδού Ικάρων και Αδριανού, καθώς και αυτής των οδών Δημοκρατίας και Πικροδάφνης.

Στην παιδική χαρά Ικάρων και Ανδριανού τοποθετήθηκαν:

 • Ολοκαίνουργια δάπεδα ασφαλείας, νέα παγκάκια και επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, νέος συνθετικός χλοοτάπητας, περίφραξη τύπου ASCO και νέες βρύσες, ενώ έγινε ανακατασκευή της προ-υπάρχουσας πέργκολας
 • Πραγματοποιήθηκε συντήρηση των παιχνιδιών και επιπλέον εκτελέστηκαν ηλεκτρολογικές εργασίες και αντικατάσταση του πίνακα, καθώς και τοποθέτηση αγωγού ομβρίων υδάτων στην πλευρά που συνορεύει με παρακείμενα κτίρια

Στην παιδική χαρά της οδού Δημοκρατίας και Πικροδάφνης, τοποθετήθηκαν επίσης, νέα πιστοποιημένα δάπεδα ασφαλείας και συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς. Εγκαταστάθηκε μια ολοκαίνουργια τετραθέσια κούνια νηπίων – παιδιών, καθώς και νέα εξαρτήματα στο υπάρχον σύνθετο παιχνίδι, ενώ παράλληλα, έτυχαν συντήρησης και τα παγκάκια.

Στα πλαίσια της τρέχουσας εργολαβίας «Συντήρησης των Παιδικών χαρών» καθώς και της επικείμενης χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου, πρόκειται να ανακατασκευαστούν και οι ακόλουθες παιδικές χαρές:

 • Επί της συμβολής των οδών Λητούς & Δημοκρατίας
 • Έδεμ, στη Λ. Ποσειδώνος (έναντι των οδών Αχιλλέως & Αίαντος)
 • Ναϊάδων 119 (μεταξύ των οδών Θησέως & Αχιλλέως)
 • Πλατείας Ικάρων (συμβολή Άτλαντος & Σειρήνων)
 • Αμφιτρίτης (μεταξύ των οδών Θησέως & Αχιλλέως)
 • Επί της οδού Γλαύκου (μεταξύ των οδών Χαρίτων & Ενδυμίωνος)
 • Επί της οδού Παμφυλίας (μεταξύ Τυρταίου & Δαναών)
 • Επί της Πυθαγόρα (μεταξύ των οδών Αγίας Λαύρας & Ευεργετών)
 • Πλατείας Φιλικής Εταιρείας (στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας & Θερμοπυλών)

Καθώς μάλιστα άρχισαν ήδη οι εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς 28ης Οκτωβρίου και Σωκράτους, στην περιοχή Κοψαχείλα, ο Δήμος Π. Φαλήρου για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες παρακαλεί για την συνεργασία, υπομονή και κατανόηση των κατοίκων και συμπολιτών μας, με την υπενθύμιση ότι η μικρή ταλαιπωρία θα είναι πρόσκαιρη, ενώ το όφελος για όλους και των παιδιών μας, διαχρονικό.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος επισημαίνει σε δήλωση του, την ανάγκη ενσυναίσθησης και επίδειξης ατομικής ευθύνης από όλους τους πολίτες για την προστασία των δημόσιων χώρων, ως κοινό περιουσιακό στοιχείο όλων μας:

«Το Παλαιό Φάληρο είναι ένας ευλογημένος τόπος, αλλά μόνο με τη συμβολή όλων μας θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές του.

Με αφορμή τις ανακατασκευές των παιδικών μας χαρών, αλλά και τα καθημερινά περιστατικά βανδαλισμών που παρατηρούνται σε αυτές, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για το σεβασμό του συνόλου των δημόσιων χώρων, που αποτελούν την κοινή μας περιουσία. Αυτό που πραγματικά με λυπεί, είναι ότι ενώ προχωρήσαμε σε αποχρωματισμό των γκράφιτι στις τσουλήθρες, αυτές ξαναβάφτηκαν μέσα σε μερικές ώρες!

Θέλω για ακόμα μια φορά να απευθύνω έκκληση για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας. Είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                 Παλαιό Φάληρο, 1/11/2023