Δήμος Π. Φαλήρου & ATTICA GREEN EXPO – Γήπεδο TAE KWON DO: Ανοίγουν την Τετάρτη 24/5 οι πόρτες της Έκθεσης και του μεγάλου Eco Meet της χώρας

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος  σας προσκαλούν στην 2η ATTICA GREEN EXPO, την μεγαλύτερη Έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, που φιλοξενείται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO, από την Τετάρτη 24 έως και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, καθημερινά από 09.00 έως 19.00, με ελεύθερη είσοδο για όλους, δωρεάν parking, εκπλήξεις και δώρα για μαθητές, παιδιά και γονείς.

Στο πλαίσιο της 2ης ATTICA GREEN EXPO – που οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – θα πραγματοποιηθεί και το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώνουν από κοινού η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», η Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 15.00, με κοπή κορδέλας από τον π. Υπουργό Εσωτερικών Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Στόχος είναι οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ». Ο «ΦΥΛΛΟΣ», η μασκότ της έκθεσης, μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, οικοδεσπότης και συνδιοργανωτής, θα παρουσιάζει και θα πληροφορεί στο περίπτερο του, στο χώρο Α2 της Έκθεσης, όλες τις πολιτικές και τις δράσεις του για την Πράσινη Μετάβαση και την Κυκλική Οικονομία.

 

 

Η 2η ATTICA GREEN EXPO τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους στην 2η ATTICA GREEN EXPO από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου (από τις 9:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.) στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TΑΕ KWON DO για ένα 4ήμερο γεμάτο εκπλήξεις, δράσεις κι εμπειρίες. Σε μια μεγάλη γιορτή για όλη την οικογένεια!

Γιάννης Φωστηρόπουλος: “Ελάτε να γνωρίσουμε τη σημασία της ανακύκλωσης για έναν καλύτερο πλανήτη, για ένα καλύτερο περιβάλλον”!

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                         Παλαιό Φάληρο, 23/5/2023