Δημαρχείο Π. Φαλήρου, Τρίτη 28/6 (18:30): Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υγιούς γήρανσης «Smart Bear» για τους πολίτες 65+ / Ενημέρωση και συμμετοχή

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, προσκαλούν τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65 και άνω

Στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος), την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στις 18:30

Προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν αν το επιθυμούν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Smart Bear, που στοχεύει στην ανεξάρτητη και ποιοτική καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών των ηλικιών. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και όποιος το επιθυμήσει μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα του Smart Bear διέπεται σε όλα τα στάδια του προγράμματος, από τις Αρχές του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Συνολικά 700 άνδρες και γυναίκες 65+ ετών, που πάσχουν από δύο ή και περισσότερα νοσήματα (καρδιαγγειακά, βαρηκοΐα, διαταραχές ισορροπίας, ήπια κατάθλιψη ή γνωστική διαταραχή), θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα και με τη βοήθεια εξειδικευμένων ερευνητών, θα συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, βάσει του οποίου θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις συμμετοχής τους για το “έξυπνο” καινοτόμο πρόγραμμα υγιούς γήρανσης.

Όσοι ενταχθούν στο Smart Bear θα εξοπλιστούν με “έξυπνες” συσκευές υγείας (έξυπνο πιεσόμετρο, έξυπνη ζυγαριά, έξυπνο κινητό, ψηφιακό θερμόμετρο, έξυπνο ρολόι, ψηφιακό οξύμετρο, κλπ.) οι οποίες παρέχονται στους συμμετέχοντες εντελώς δωρεάν. Καμία επιβάρυνση δεν υπάρχει ούτε φυσικά και για την εκπαίδευση χρήσης των συσκευών .

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι εταίρος της κοινοπραξίας που υλοποιεί στην Ελλάδα την πιλοτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Έργου «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για την Έρευνα και την Καινοτομία .

Στη χώρα μας μόνο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχουν σε αυτό το ανθρωποκεντρικό ερευνητικό έργο, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους τους, να ενταχθούν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για καλύτερη ποιότητα ζωής σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 24/6/2022