Διαδραστική παρουσίαση βιβλίων του Αρχιμανδρίτη Δρ. Απόστολου Καβαλιώτη στον Πολυχώρο Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Μια ξεχωριστή διαδραστική παρουσίαση παιδικών βιβλίων του Αρχιμανδρίτη Δρ Απόστολου Καβαλιώτη με την χρήση βιωματικών παιχνιδιών και δράσεων, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, με την συμμετοχή παιδιών και μαθητών της πόλης μας.

Περιτριγυρισμένος από παιδιά, ο Πανοσιολογιότατος συγγραφέας  Αρχιμανδρίτης Δρ. Απόστολος Καβαλιώτης παρουσίασε τα βιβλία του:

  • «Θυμήσου πόσο πολύ μου έλειψες»
  • «Ένα μήνυμα για σένα»
  • «Χαρούμενα γενέθλια» από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Τα παιδικά βιβλία του συγγραφέα χαρακτηρίζονται τρυφερά και συγκινητικά συνάμα, γεμάτα φαντασία και πολύχρωμες εικόνες, παρουσιάζοντας στα παιδιά σε απλή, κατανοητή γλώσσα σημαντικές αξίες και έννοιες της εποχής μας όπως η οικολογία, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, τα συναισθήματα, η φιλία, οι άνθρωποι που «έφυγαν» και μας λείπουν.

Οι μικροί μας φίλοι του, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις ιστορίες των βιβλίων, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν αυτοσχεδιάζοντας και συμμετέχοντας σε βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια, με αφορμή τις αξίες που ο συγγραφέας αναπτύσσει στα παραμύθια του.

Την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου άνοιξε με χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και την τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, ο Βουλευτής Νότιου Τομέα Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον συγγραφέα για το πλούσιο και σημαντικό του έργο ενώ συμμετείχαν και στην παρουσίαση, με την ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων των έργων του.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πλούσιο βιογραφικό του Πανοσιολογιότατου συγγραφέα «που ξεχωρίζει για την διαδρομή και την αναγνώριση του έργου του σε πολλά διαφορετικά επίπεδα καθώς και της προσφοράς του και του λόγου του, για σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας μας και της ζωής μας» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γ. Φωστηρόπουλος και πρόσθεσε: «Το έργο του ιεράρχη Δρ. Απόστολου Καβαλιώτη νοηματοδοτεί  αλλά και εμπνέει, καθώς τα βιβλία του, μπορεί να αποτελέσουν αφετηρία για να προσεγγίζουμε τα θέματα της ζωής με εναλλακτική ματιά».

Τη διαδραστική παρουσίαση των βιβλίων, του Αρχιμανδρίτη Δρ. Απόστολου Καβαλιώτη διοργάνωσαν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου υπό τον συντονισμό της Υπεύθυνης των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και Δημοτικής Συμβούλου Παλαιού Φαλήρου, Μαίρης Τρύφων.

  • Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, ευχαριστούν την θεατρολόγο κα Μαρία Αθανασάτου, για την ουσιαστική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 6/5/2022