Η Γιορτή Παιδείας στον Πολυχώρο του Δημαρχείου συγκίνησε μικρούς και μεγάλους

image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο Παλαιό Φάληρο η Παιδεία έχει τη δική της γιορτή

            Ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, που είναι άλλωστε οι προστάτες των μαθητών, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησε στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δημαρχείου, τη Γιορτή Παιδείας, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τιμώμενα πρόσωπα εκατόν δέκα (110) μαθήτριες και μαθητές σχολείων της πόλης μας που βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους σε αθλητικές διοργανώσεις, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς αλλά και εκπαιδευτικοί που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν μετά από χρόνια προσφορά στη σχολική κοινότητα.

Η παιδική χορωδία της πόλης μας άνοιξε την εκδήλωση, ενώ ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί  θα ταξιδέψει μαζί με το συνοδό του στις Βρυξέλλες, ένα ταξίδι που πρόσφερε η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ο Λεωνίδας Μάντζιος Επικεφαλής της Δ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, που υπήρξε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Παιδείας τόνισε συγκινημένος: “Κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα στα παιδιά μας, ανάμεσα σε παιδιά που προσπάθησαν και διακρίθηκαν σε κάποιο επιστημονικό ή αθλητικό τομέα, αισθάνομαι ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη στήριξης των σχολείων και των παιδιών μας με όποιο τρόπο μπορούμε. Ήμουν και θα είμαι πάντα  δίπλα τους, αρωγός σε όλες τις προσπάθειές τους”.

To συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , κος Μπάμπης Παπακωστόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις στιγμές χαράς και περηφάνιας που μας χάρισαν.