Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ: “Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ”

image_pdfimage_print

Η συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, μέσω των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Ερευνών έδωσε μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ»  το οποίο είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922).

Ήταν ευτυχής η σύμπραξη της ομάδας μαθητών της Γ Λυκείου του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου, με τον εκπρόσωπό τους Ίωνα Ευθυμίου να αναπτύσσει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, της εμπεριστατωμένης ανάλυσης της Ιστορικού και της καθηγήτριας Ειρήνη Σαρίογλου, με την γεμάτη συναισθήματα μουσική απόδοση του θέματος από τον μουσικό Γιάννη Βοργία και τον σχολιασμό από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Παπαηλιού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Γιάννης  Φωστηρόπουλος και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Καψάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο Αντώνης Αλιμπέρτης, η Μαρία Μιχαλοπούλου, o Ανδρέας Δούμας, o Γιώργος Βασιλείου, o Γιάννης  Βουλγαρέλλης, η καλλιτέχνης Μαρίζα Κωχ, η συγγραφέας  Ε. Δικαίου, η Λυκειάρχης του 3ου Λυκείου Π.Φαλήρου  Σμαράγδα Τσίγκα και άλλοι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, συλλόγων και φορέων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.