15 Τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας συγκέντρωσε ο Δήμος Π. Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο απολογισμός της συγκινητικής ανταπόκρισης των Παλαιοφαληριωτών, στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής Π. Φαλήρου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Χάρη στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης των συμπολιτών μας, αλλά και της αξιέπαινης συνεισφοράς των εθελοντών μας, που ώρες ολόκληρες, επί 5 ημέρες, με το χαμόγελο στα χείλη, δεν σταμάτησαν να υποδέχονται τους πολίτες παραλαμβάνοντας και φορτώνοντας τις προσφορές τους, συγκεντρώθηκαν 15 τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης συσκευασμένα σε κούτες, για τη μεταφορά των οποίων χρειάστηκαν 12 φορτηγά!

Το Δημαρχείο Π. Φαλήρου κατακλύστηκε από την αγάπη, το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο, που έδειξαν έμπρακτα, οι κάτοικοι και οι δημότες της πόλης μας, για τους συνανθρώπους μας στην Συρία και στην Τουρκία.

Δημότες όλων των ηλικιών με ρούχα, κουβέρτες, σάκους και κλινοσκεπάσματα, άλλοι με τρόφιμα μακράς διαρκείας και γάλατα, άλλοι με είδη υγιεινής, πάνες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, προσήλθαν αυθόρμητα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και προσφέρουν αυτό που μπορούν.

Δεν υπήρχε σπιθαμή, μέσα αλλά και έξω από το Δημαρχείο που να μην στοιβάχτηκαν οι γεμάτες σακούλες με είδη τα οποία παραλαμβάνονταν με κάθε τρόπο από τους εθελοντές μας: Με αυτοκίνητα, με τα πόδια, με καροτσάκια, με φορτηγάκια, ακόμα και με… delivery!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου οργανωμένα και αποδοτικά συμμετείχε μέσα από αυτή τη διαδικασία αγάπης και προσφοράς, στην εθνική προσπάθεια, στηρίζοντας τις συλλογικές πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), αλλά ταυτόχρονα και την παράλληλη δράση του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τουρκίας, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αττικής, για παροχή ανθρωπιστικού έργου.

«Σύσσωμη η Φαληρική Κοινωνία, έδωσε για ακόμα μία φορά  συγκινητικό ‘παρών’ στο κάλεσμα που απευθύναμε, συγκεντρώνοντας χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Θα συνεχίσουμε, με συμμετοχικές δράσεις και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς, όπου και όποτε χρειαστεί! Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους συνδημότες μας και τους εθελοντές μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή επέβλεψε προσωπικά την όλη δράση.

Την ευθύνη και τον συντονισμό όλων των δράσεων της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, με Πρόεδρο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, με τον τελευταίο να μεταβιβάζει πρόσφατα την Προεδρία στον Δήμο Αθηναίων.

Στόχος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, είναι το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή, με τη δέσμευση των συμμετεχόντων για αλληλεγγύη, ειρήνη και ευημερία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος «στο πνεύμα του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, παρακολουθούμε με συντριβή την καταστροφή και συνδράμουμε με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                           Παλαιό Φάληρο, 14/2/2023