¨Δεν κλαδεύουμε, δεν πετάμε μπάζα, δεν αδειάζουμε τα σπίτια και τις αποθήκες μας¨

image_pdfimage_print

Ο Δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του Κορωνοϊού, καλεί όλους  τους Δημότες και τους Επαγγελματίες του Δήμου να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια λήψης των έκτακτων μέτρων καθώς η υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί πλέον με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, για τους εργαζόμενους με παιδιά ή με προβλήματα υγείας.

Επίσης σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Δήμου απασχολείται με τα πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της καθαριότητας και υγιεινής όπως το πλύσιμο και η απολύμανση των δρόμων, των πλατειών και των πεζοδρομίων.

Υπό αυτές τις συνθήκες παρακαλούμε για την τήρηση των κάτωθι :

  • Να μην αποθέτονται μπάζα, ογκώδη αντικείμενα & παλαιά έπιπλα (τραπέζια, πολυθρόνες, στρώματα κ.ά.) στα πεζοδρόμια και στους δρόμους της Πόλης.
  • Να μην προχωρούν οι Δημότες σε κλαδέματα δέντρων και να μην αποθέτουν στους δρόμους χόρτα και κλαδιά καθώς η απομάκρυνση τους δεν είναι εύκολο να γίνει σε σύντομο διάστημα.
  • Να μην κατεβάζουν απορρίμματα όλες τις ώρες στους δρόμους, παρά μόνο το βράδυ μέσα σε σακούλες καλά δεμένες, φροντίζοντας οι κάδοι να παραμένουν κλειστοί, προκειμένου να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους Δημότες να συμβάλουν με την υπευθυνότητα και την κατανόηση τους στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπισθούν οι παρούσες έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε.

Σεβόμαστε το έργο των εργαζομένων της Υπηρεσία Καθαριότητας με την συνεχή ενημέρωση και την συνεργασία όλων μας για να προστατεύσουμε την Δημόσια Υγεία, το περιβάλλον και την εικόνα της Πόλης μας.