Πολιτιστικό Κέντρο ΦΛΟΙΣΒΟΣ

image_pdfimage_print

ΠΟΛ.ΚΕΝΤΡΟ “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”
ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ,  τηλ. επικοινωνίας: 210-9813274


Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
τον Σεπτέμβριο του 2005 μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα , το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2096/2005 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του , απέρριψε την προσφυγή ιδιώτη που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της εστίασης , η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την απαλλοτρίωση του ιστορικού ακινήτου και έτσι κρίθηκε νόμιμη η απαλλοτρίωση του ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης επισημαίνεται πως “ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου ενώ χαρακτηρίζεται μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής”.

Έκτοτε το κτίριο αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Πόλης καθώς έχει φιλοξενήσει πλειάδα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και μορφωτικών εκδηλώσεων , καθιερώνοντας το ιστορικό ακίνητο ως διαχρονικό σημείο αναφοράς του Φαλήρου αλλά και γενικότερα της Νότιας Αθήνας ενώ λόγω της προνομιακής του θέσης συνεχή είναι τα αιτήματα καλλιτεχνών, επιστημόνων, ομίλων και συλλόγων για παραχώρηση προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο τους και τις δημιουργίες τους.

Ακολουθεί μια μικρή Φωτογραφική ξενάγηση
στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”

 

Από την Είσοδο

Από το Ισόγειο

         

      

Η Σκάλα προς τον επάνω όροφο

Ο άνω όροφος

     

     


Από το μπαλκόνι του ορόφου προς την παραλία

Από το μπαλκόνι προς τον παιδότοπο

Φλοίσβος – άποψη παραλίας

Άποψη Παραλιακής από το Φλοίσβο